ГоловнаCуспільство

Сама будинок до ладу я б не привела: мешканка Бобрового Кута про відновлення житла за програмою «Пліч-о-пліч»

Будівельники програми «Пліч-о-пліч» тільки-но закінчили роботи на подвір’ї пані Любові з бобрового Кута на Херсонщині. Допомагали відновлювати понівечену оселю місцевої мешканки. Замінили дах, встановили вікна, двері, оздобили фасад. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА. 

«Кожен відремонтований будинок – плюс одна щаслива родина. Це люди, які можуть повертатися до життя в рідних стінах. Під шефством Дніпропетровщини Ольгине, Старосілля, Бобровий Кут. Разом усе відбудуємо», – наголосив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Коли в Бобровий Кут Херсонської області вторглися російські війська, село опинилося на лінії фронту.

Пані Любов, скільки могла, працювала в магазині. Намагалася не потрапляти на очі окупантам. Хоча вони ходили по вулицях, стукали автоматами у хвіртки.

Жінка виїхала, коли зайшла друга хвиля загарбників. Більш жорстоких та нахабних.

«Страшно було. Ніхто не знав, що від цих орків можна чекати. Боялася за себе й дочку. Тому й вирушили в евакуацію», – розповіла пані Любов. 

Додому після звільнення села вона потрапила не одразу. Лише десь через два тижні. Адже були заміновані дороги. Фахівці повинні були усе перевірити.

«Рідну хату побачила з потрощеними шибками. Покрівля геть побита. На стінах – сліди від уламків. Я розуміла, не зможу самотужки привести до ладу будинок. Дуже зраділа звістці про програму «Пліч-о-пліч». Й що саме Дніпропетровщина відновлюватиме оселі в Бобровому Куті», – сказала місцева мешканка. 

Бригада будівельників не забарилася. Господиня каже, прийняла їх з добром і вдячністю. Працювали сумлінно. Нині будинок не впізнати.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook