ГоловнаCуспільство

У Дніпрі більше ніж на 50% виконали заявки містян щодо ремонтів у будинках ОСББ/ЖБК за програмою співфінансування

Дніпро продовжує активно ремонтувати будинки ОСББ та ЖБК за програмою співфінансування. Муніципальна програма розроблена за ініціативи міського голови Бориса Філатова. Мешканці можуть за 25% від вартості відремонтувати свій будинок. 75% коштів надає місто. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Дніпро — чи не єдине місто в Україні, де на програму співфінансування будинків ОСББ/ЖБК з міського бюджету виділяють більше ніж 50 млн грн. За 2023 рік департамент з питань самоорганізації населення міськради прийняв у роботу 406 заявок на ремонти за програмою співфінансування. На сьогодні вже виконано 215 різних видів ремонтів. У роботі нині 191 заявка. Прийняття заявок на проведення ремонтних робіт у наступному році триває до 30 вересня. Один із таких будинків, де роботи вже виконані — це ОСББ «ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ» (просп. Д. Яворницького, 20). Тут замінили жорстку покрівлю на 4 підʼїздах. 

«Голова цього ОСББ подала заявку на програму співфінансування, а саме усунення аварійної ситуації на покрівлі будинку. Йдеться про під’їзди № 7, 9, 10 та 11. Взяли заявку у роботу, провели дефектування і, власне, виконали згаданий ремонт. Підрядник зробив роботи якісно. Гарантія на них — 36 місяців», — прокоментував директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Святослав Ткаченко, який 17 вересня чергує по місту. 

Голова цього будинку ОСББ Наталія Абрамова розповідає: «Будинок побудований на початку 50-х років минулого століття. Звісно, покрівля вже потребувала ремонту. Звернулися до профільного департаменту мерії, аби нам зробили аварійні ділянки даху. Урешті – все виконали. Мешканці задоволені. Це не перша наша участь у програмі. Раніше на інших під’їздах вже замінили покрівлю, у котельні — систему водопостачання. У планах ще замінити покрівлю на інших під’їздах будинку. Це дороговартісні ремонти. Своїми силами ми б не впорались. Тому дуже добре, що місто допомагає робити ремонти у будинках». 

Щодо капітального ремонту ліфтів за програмою співфінансування, то для мешканців він буде зроблений лише за 10% від суми. В ОСББ «Кольська 19» ( вул. Кремінна, 19) закінчили капітальний ремонт ліфтового обладнання, якому було 38 років. 

«Під час капремонту у першому підʼїзді встановили нову кабіну з відповідним обладнанням. А в другому — нову італійську лебідку, станцію керування ліфтом, двигун», – зазначив Святослав Ткаченко. 

Голова правління згаданого ОСББ Леонід Мушкет додає: «Будинку вже 38 років, відповідно і ліфтам теж. Вони вже часто виходили з ладу. Усі роботи, які подали на капітальний ремонт ліфтового обладнання за програмою співфінансування, нам виконали. Мешканці задоволені і вдячні!».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook