ГоловнаCуспільство

Підготовка до зими: ДТЕК відремонтував понад 900 км електроліній Дніпропетровщини, щоб підвищити надійність мереж

ДТЕК Дніпровські електромережі готує енергосистему регіону до майбутньої зими, яка за прогнозами експертів буде складною. Енергетики компанії вже капітально відремонтували та реконструювали 933 кілометри електроліній та 142 енергооб’єкта, що живлять міста та села. Такі роботи сприяють підвищенню стійкості електромереж Дніпропетровщини під час пікових навантажень в осінньо-зимовий період. Про стан готовності мереж до зими під час наради у Дніпровській облраді розповів керівник компанії Андрій Терещук.

Українці пройшли найскладніший ОЗП в історії країни. Однак майбутня зима 2023-2024 років матиме не менше викликів. Тому енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі активно готують електрообладнання області. Зокрема вже відремонтували та реконструювали 933 км електроліній, а також 142 підстанції та розподільчі пункти різного рівня напруги. А також розчистили від гілок та сухих дерев понад 2300 км повітряних ліній. Це допоможе підвищити надійність мереж та знизити вірогідність аварійних відключень взимку.

«ДТЕК Мережі – основа та підтримка для нормального життя країни й наших клієнтів. Наразі область готова до різних сценаріїв. Ми розуміємо, що ворог може відновити спроби зруйнувати нашу енергосистему, обстрілюючи обʼєкти критичної інфраструктури. Саме тому зараз енергетиками проводяться усі необхідні поточні ремонти, забезпечуються захистом усі підстанції, посилюється стійкість та надійність електромереж.Головна мета  зробити все, щоб електромережі були готові до викликів зими і, за можливості, уникнути відключень», – зазначив Андрій Терещук, генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі.

Окрім регламентних ремонтів, попри війну, енергетики ДТЕК піклуються про розвиток та модернізацію енергосистеми Дніпропетровщини. Вже реконструювали 44 енергооб’єкти. До кінця року їх загальна кількість становитиме 50. Серед них – велика підстанція у Дніпрі. А ще нова підземна кабельна лінія 150 кВ на одному з житлових масивів міста, яка замінить стару повітряну лінію та забезпечить більш безпечне та надійне електропостачання майже для 80 тисяч родин.

ДТЕК Дніпровські електромережі також закликає обслуговуючі компанії відповідально поставитись до підготовки багатоповерхівок в містах до зими. Адже саме вони опікуються та відповідають за стан внутрішньобудинкових мереж. Щоб електропостачання будинків було надійним, перед початком осінньо-зимового періоду ЖЕКи, ОСББ, керуючі компанії мають обстежити своє обладнання, провести необхідне технічне обслуговування та усунути наявні несправності.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook