ГоловнаCуспільство

Безкоштовні заняття з вивчення смартфона для відвідувачів «Університету третього віку»: як записатися та чого навчать

У Дніпрі тривають безкоштовні заняття з цифрової грамотності для учасників «Університету третього віку». На уроках навчать досконало користуватися смартфоном (від налаштувань пристрою до користування всіма популярними соцмережами). Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

Уважно слухала лектора пані Галина Дуганець: «Мені такі лекції дуже корисні, адже я дуже хочу навчитися повністю використовувати свій телефон. Не тільки як подзвонити й сфотографувати щось, а які є налаштування. Сьогодні вивчали очищення кешу. А я і  не знала, що телефон можна швидко почистити від непотрібного. На самих лекціях викладач дуже детально все пояснює, пише детально інформацію на дошці. Також на екрані є відеоряд з картинками для швидкого розуміння, куди тиснути на своєму телефоні у пошуку потрібного розділу».

Навчання розділено на два рівні складності.

«Рівні можна обирати й одразу вчитися, можна освоїти користування смартфонами на базі «андроїд» та «IOS». Щоб записатися, жінкам від 55-ти років та чоловікам від 60-ти треба прийти за адресою: вул. Старокозацька 40-Б з паспортом, ідентифікаційним кодом, пенсійним (якщо є, – ред.) та обрати для себе навчальні курси. Від початку 2023 року було сформовано 118 груп з вивчення смартфонів (відвідали заняття більше ніж 1000 учасників проєкту)», – розповіла головна спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування внутрішньої та інформаційної політики ДМР Вікторія Дерець.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook