ГоловнаCуспільство

У Дніпрі медики з ВПО мають можливість продовжити професійне життя: історія лікаря з тимчасово окупованого селища

У Дніпрі внутрішньо переміщені медпрацівники мають всі умови для продовження професійного життя. З початку повномасштабного вторгнення РФ роботу в міських медзакладах отримали 320 ВПО. Одним з них став пан Микола. Чоловік знайшов роботу в місцевому пологовому. До цього більше ніж 3 десятиліття пропрацював акушером-гінекологом у рідному селище Кам'янка, що в Запорізькій області. Аж поки в березні минулого року його не окупували росіяни. Після 6 тижнів в окупації чоловік разом з дружиною та тестем вирішив переїхати до Дніпра.

«Не виїхав на початку вторгнення, бо важко так одразу залишити дім, який ти будував, колектив, з яким пропрацював понад 30 років. Вирішив їхати до Дніпра, бо в мене тут живе донька. Після приїзду до міста завданням номер один став пошук роботи. Сходив на декілька співбесід. Декілька закладів мені ввічливо відмовили, аж поки не опинився тут. Я поспілкувався з керівництвом, це люди з величезним досвідом, і ми якось одразу знайшли спільну мову. З травня минулого року я працюю тут лікарем ультразвукової діагностики. Моя дружина теж знайшла тут роботу, працює медичною сестрою», – зазначив Микола, лікар акушер-гінеколог.

Одна з його пацієнток – пані Ольга. Вона на шостому місяці вагітності, чекає на хлопчика. До закладу потрапила напередодні, через певні питання по здоров’ю.

«Я тут не так давно, але вже вирішила – народжуватиму тут. Дуже чуйні лікарі, все пояснюють, усі дуже ввічливі», – поділилась пацієнтка пологового.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook