ГоловнаCуспільство

Стали жертвою торгівців людьми чи дізналися про такий випадок – зверніться по допомогу: телефони гарячих ліній

Повідомити про випадки торгівлі людьми можна на спеціальні гарячі лінії. Вони – безкоштовні та конфіденційні. Доступні по всій території країни. Про це нагадали у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.  

«Сьогодні – Європейський день протидії торгівлі людьми. Це ще одна нагода звернути увагу на цю проблему. Тим паче, що через повномасштабну війну багато українців стали більш вразливими. Цією розгубленістю і можуть скористатися зловмисники. Якщо ви потрапили в біду чи дізналися про такий випадок, не нехтуйте допомогою», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна. 

Звернутися можна до місцевої адміністрації. Або на гарячі лінії: 15-47 та 116-123. Або  скористатися номерами 527 чи 112. Сервіси – безкоштовні. Консультації конфіденційні.

Людей застерігають не працевлаштуватися, якщо на них тиснуть. А ще, коли вимагають документи, пропонують завищену заробітну плату та не надають повну інформацію про роботу.

Європейський день протидії торгівлі людьми відзначають щороку 18 жовтня. Цьогоріч Дніпропетровщина доєдналася до інформкампанії «Придивись». Її проводять за підтримки Міжнародної організації з міграції, аби нагадати правила безпеки.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook