ГоловнаCуспільство

Простір, що спонукає до роздумів: у Дніпрі відкрили експозицію до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

В одній зі студентських бібліотек Дніпра відкрили експозицію. Це простір, який спонукає зупинитися та поміркувати. Він про ймовірні ризики привабливих, але оманливих пропозицій роботи чи житла. Приурочили його Європейському дню боротьби з торгівлею людьми, повідомили в ОВА. 

«В області проходить інформаційна кампанія «Придивись». Її ініціатор – Міжнародна організація з міграції в Україні, вкотре нагадує про правила безпеки під час переїзду по країні або за кордон. Про ймовірні ризики, на перший погляд, привабливих пропозицій роботи чи житла. Про це й тематична експозиція, відкрита в одній зі студентських бібліотек Дніпра», – зазначила начальник відділу департаменту соцзахисту населення ОВА Катерина Макаренко.

Це простір, який змушує зупинитися та замислитися – кожне рішення необхідно приймати зважено. Натомість ілюзіям про легкий шлях у краще життя не має бути місця.

Про це говорили й з мешканцями області. Їм роздавали листівки і буклети. До цього доєдналися також представники ОВА та громадських організацій, поліціянти.  

Якщо ж людина таки потрапила у біду чи дізналася про таку ситуацію, варто звернутися на безкоштовні гарячі лінії: 15-47, 116-123 або 527. Для громадян, які знаходяться у країнах ЄС, – 112.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook