ГоловнаCуспільство

«До робіт застосовуємо комплексний підхід: проїжджа частина, тротуари, бордюри, ливнівки», – черговий по місту

У Дніпрі триває комплексний ремонт по вул. Яскравій. Оновлюють покриття проїжджої частини, тротуари, бордюри, ливнівки. Усе це було в аварійному стані.

«Йдеться про ділянку від вул. Богдана Хмельницького до вул. Калинової. Виконуємо поточний ремонт. Дорога, зокрема й пішохідні доріжки, були вже в геть аварійному стані і потребували оновлення. Цими тротуарами активно користуються пішоходи, оскільки поруч три школи. На згаданій ділянці плануємо укласти більше ніж 6 тис. квадратних метрів асфальтового покриття, замінити близько 2 км бордюрів», – прокоментував начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури міськради Дмитро Коробов.

Паралельно на вул. Яскравій роблять і зливову каналізацію.

«Решітки, колодязі вже не працювали, а частина з них була взагалі заасфальтованою. Відновлюємо на вулиці 38 дощоприймачів, із них 34 вже зробили, решту – закінчуємо. Міняємо основу дощоприймача, бетонуємо нові колодязі, улаштовуємо нові антивандальні решітки. Тож з новим дорожнім покриттям тут буде і гарне водовідведення. Це дуже важливо, аби не псувався асфальт», – підкреслив заступник начальника КП «УРЕА» Михайло Ступак.

Як і на інших локаціях при ремонті вул. Яскравої застосовуємо комплексний підхід, каже Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР. Він 20 жовтня чергує по місту.

«Раніше міськзеленбудівці виконали обрізання дерев, видалили аварійні. А міськсвітлівці зробили нове зовнішнє освітлення, встановивши LED-світильники. Упродовж трьох тижнів плануємо закінчити ремонт на цій вулиці. Пішоходам і водіям буде зручно пересуватися», – зазначив Олексій Самілик.

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив і стан захисного бетонного укриття на вул. Калиновій, 3.

Модульні захисні споруди розпочали встановлювати у 2022 році біля зупинок громадського транспорту та у місцях великого скупчення людей. Торік у Дніпрі поставили 36 укриттів різних типів. З початку 2023-го – 22. До кінця року планують встановити ще 33.

«У ході перевірки зафіксували низку фактів вандалізму у цьому укритті. Виламані двері, замок на біотуалеті, розграбована електрика, щитки. Відновлення цього коштуватиме міському бюджету 15 тис. грн. Прикро, що люди так ставляться до того, що робиться для них. Нині зафіксовані факти розкрадання у 27 укриттях на загальну суму понад 300 тис. грн. Закликаємо мешканців дбайливо ставитись до міського майна. Все це робиться для їхньої безпеки й комфорту», – додав Олексій Самілик.

Щоденно кожне укриття прибирають. Через день обслуговують біотуалети. А двічі на тиждень їх миють. Також двічі на тиждень або за необхідності проводять в укриттях дезінфекцію.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook