ГоловнаCуспільство

У парках Писаржевського та Зелений Гай готуються до зими: підв’язують хвойні, прочищають ливнівки, консервують системи поливу

У парках Дніпра активно готуються до холодів. У Зеленому Гаю співробітники КП «Міська інфраструктура» чистили ливнівки від опалого листя для запобігання забиттю. Також продували систему поливу. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Консервування системи поливу із продуванням компресором дуже важливо перед холодами. Робили таким чином: вмикали контролер, який підключений до спеціального клапана. Він відкриває зону, де є полив. Коли вмикається контролер, то повітря, яке збирається у трубі, вичавлює воду й труба стає порожньою», – розповів працівник КП «Міська інфраструктура» Михайло Талаш.

А у парку Писаржевського удобрювали зелені насадження. 

«Вносимо комплексні добрива на газон та хвойні дерева. У складі добрив містяться калійні та фосфорні речовини, щоб краще рослини перезимували й отримали велику кількість поживності», – розказує начальниця служби благоустрою та утримання зелених зон КП «Міська інфраструктура» Любов Чадіна.

Не забули й про підготовку крон хвойних в обох парках. 

«Зав’язуємо їх сіткою для запобігання розпаданню крони під час намерзання та великої кількості снігу. Щоб навесні ці ж крони радували містян красою», – додала Любов Чадіна.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook