ГоловнаCуспільство

Підготовка комунальної техніки до зими та стан укриття: інспекційний об’їзд чергового по місту

У Дніпрі комунальна техніка на 90 % готова до зими. Залишилось її пофарбувати та усунути недоліки, які виникли під час літнього сезону. Черговий по місту Олексій Самілик завітав до ремонтної бази, аби перевірити хід виконання робіт. 

«Комунальна техніка у Дніпрі фактично готова до зими. У нашому місті одні і ті самі машини працюють і влітку (підмітають вулиці), і взимку (посипають слизькі автошляхи сумішшю та прибирають сніг). Усе це завдяки змінним насадкам. Це дозволяє не винаймати окремо людей для очищення снігу. Одні і ті самі робітники працюють на комунальній техніці і готові виконувати сезонні завдання за будь-якої погоди», - поділився Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР.

До роботи взимку планується залучити 177 одиниць спецтехніки. Це:

  • посипальна техніка – 87 од.;
  • снігоочисна техніка – 32 од.;
  • навантажувачі – 12 од.;
  • мала посипальна техніка – 24 од.;
  • самоскиди – 22 од.

На другій локації Олексій Самілик перевірив запаси піщано-соляної суміші. Вона знадобиться, коли через морози на вулицях та дорогах утворюватиметься ожеледиця. 

«У Дніпрі є стратегічний запас посипального матеріалу, пального, гуми для техніки. У достатній кількості закуплена піщано-сольова суміш. Готовність техніки, її стан, рівень кадрового складу я оцінюю на 9 балів із 10. Незабаром ми закінчимо останні ремонти та обслуговування техніки і будемо готові на всі 100 відсотків», — прокоментував побачене Олексій Самілик. 

Дороги у Дніпрі обробляються комбінованою сумішшю (відсів + сіль) та піщано-сольовою сумішшю для кращого зчеплення з дорожнім покриттям. Вже заготовлено 25 тис. тонн протиожеледних матеріалів. У разі необхідності запаси будуть поповнювати.

Завершився об’їзд чергового на вулиці Космічній, 19-М. Тут Олексій Самілик перевірив стан захисного бетонного укриття. Про нього черговому доповіла Світлана Літвінова, начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури. 

«Сховище розраховано на 40 людей. Усередині є освітлення, місця для сидіння. Поруч є біотуалет, який обслуговується щоденно», — зазначила Світлана Літвінова.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook