ГоловнаCуспільство

Дніпро надає найбільшу в Україні матеріальну допомогу на відновлення житла після обстрілів

Дніпро допомагає містянам, чиє житло постраждало чи зруйноване від ракетних обстрілів. Матеріальна поміч на відновлення житла у Дніпрі є найбільшою в порівняні з іншими містами України. Отримав виплату і дніпрянин Дмитро Красніков. Його будинок понівечило 24 червня. Приліт був біля житла, у 50 метрах. 

«Жили по вул. Родини Кузьменків (колишня Дружинників, – ред). Залишилась лишень цегляна коробка. Ми втратили майже все за одну ніч. Після обстрілу з нами звʼязались представники районної адміністрації й почалась робота зі встановлення збитків. Нам зробили експертизу пошкоджень. Далі ми зробили оцінку, що потрібно в плані виконання робіт, й подалися на виплати». Матеріальну допомогу він уже отримав. «Дякую за фінансову допомогу від міста», — каже Дмитро Красніков. 

Допомога надається на усунення ушкоджень різних ступенів, уточнює начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Ірина Максименко: «Наприклад це – ушкодження тримальних конструкцій, що потребують відновлювальних робіт, пошкодження, які потребують проведення капітального ремонту, реконструкції. Руйнування, внаслідок яких житло визнане повністю непридатним до використання. Розмір допомоги на відновлення житла може становити до 1 млн грн (максимальна, коли житло втратили повністю, — ред.)». 

З жовтня минулого року дніпряни отримали виплати за пошкодження чи втрату житла на таку суму: 

  • приватний сектор – 291 господарство на 61,5 млн грн; 
  • квартири – 463 квартири на 74,7 млн грн. 

«По допомогу з оформленням документів та консультацією краще приходити в управління соцзахисту за адресою: вул. Шевченка, 11», – додала Ірина Максименко. 

На сьогодні матеріальну допомогу на відновлення житла після ракетних обстрілів вже отримали 613 осіб.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook