ГоловнаCуспільство

Понад 300 соціальних послуг, обласних та державних сервісів на одній локації: у Дніпрі запрацював «Прозорий офіс»

На лівому березі Дніпра відкрили «Прозорий офіс». Це надсучасна локація, фахівці якої надаватимуть понад 300 послуг. У доступі – соціальні, обласні та державні сервіси, включаючи «Я – ветеран». У приміщеннях витримані всі правила безбар’єрності. Є пандуси, спеціальні тактильні розмітки і навіть сурдоперекладач. Про це повідомили в ОВА. 

«Це перший «Прозорий офіс» у Дніпрі. Створювати його почали ще до повномасштабної війни. З ворожою агресією роботи продовжили. Бо наш регіон прийняв чимало переселенців. Маємо й багато захисників. І про всіх повинні турбуватися. Забезпечити соціальними та іншими адміністративними послугами. Облаштовували заклад обласним і міським коштом. Є напрацювання і по відкриттю такого на правому березі», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

«Прозорий офіс»  це надсучасна локація, фахівці якої надаватимуть понад 300 послуг.

«Саме такі проєкти демонструють, як держава, місцеве самоврядування та територіальні громади можуть працювати разом. І в результаті давати такі гарні результати, які приносять користь людям», – додав міський голова Дніпра Борис Філатов. 

На першому поверсі закладу надають соціальні послуги. Призначають виплати і пільги оборонцям та переселенцям. Багатодітним, малозабезпеченим родинам і людям з інвалідністю.

«Надаємо тут понад 70 послуг соціального характеру. Разом з нами на першому поверсі працюють й  партнери – міський центр зайнятості, управління Пенсійного фонду в області. А ще – представники правового департаменту міськради. Вони консультують підприємців», – пояснила начальниця Лівобережного управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради Світлана Котищук. 

На другому поверсі – ЦНАП з державними і обласними сервісами, включаючи «Я – ветеран». Працює 22 адміністратори. На третьому та четвертому поверхах – бек-офіси, де займатимуться обробкою документів. Актова зала для тренінгів та нарад і адміністративні примішення.

Будівля безбар’єрна. Є тактильні та контрастні позначки для відвідувачів з порушеннями зору. Пандуси і поручні для людей, які пересуваються на кріслах колісних. Працює сурдоперекладачка.

«Нас зустріли. Спитали, яка допомога необхідна. Підказали, де потрібний фахівець. Всередині дуже красиво. Приємно знаходитися. І добре, що всі наші служби зібрані в одному місці. Тепер не треба буде їздити по них містом», – поділилася враженнями відвідувачка Лідія Єлькіна.

«Прозорий офіс» працює з понеділка по суботу. У будні з восьмої години ранку. У суботу відкриватиме свої двері о 9-ій.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook