ГоловнаCуспільство

Підручники у смартфоні: Дніпрі школярі через QR-код користуються цифровою платформою MyBook

У дніпровських школах продовжує працювати цифрова платформа MyBook (https://mybook.dniprorada.gov.ua). Завдяки їй учні можуть не носити важкі підручники, адже тепер вони у смартфоні. Для зручності – відтепер не потрібно шукати самостійно в інтернеті застосунок MyBook, достатньо відсканувати QR-код на шкільній парті. У Дніпрі першим закладом, де це з’явилось, став ліцей № 134.

«Платформа дуже цікава, зручна. Ти можеш одразу «дістати» потрібний підручник, не треба, як раніше, переживати, що якусь книгу міг забути вдома», – поділився Павло, дев’ятикласник.

Його однокласниця Софія додала, що MyBook особливо актуальний нині, адже доволі часто доводиться спускатись в укриття.

«Набагато легше взяти з собою смартфон, в якому будуть усі підручники, ніж тягнути з собою в сховище звичайні паперові підручники», – сказала дівчина.

На сьогодні MyBook користуються більше ніж 30 тис. учнів дніпровських шкіл. Платформа містить понад 2 тисячі підручників з різних предметів.

«Отримати доступ до MyBook можуть школярі 1-11-х класів. Для цього на платформі потрібно вказати ім'я, прізвище та по батькові учня, а також місто, номер школи та клас, у якому навчається дитина. Після цього школяр отримає логін та пароль і зможе увійти до особистого кабінету. Там можна завантажити необхідні підручники. Загалом плануємо розмістити 50 тис. наліпок з QR-кодами у школах міста», – зазначив Артем Трапезніков, директор КП «Цифрова трансформація і автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро»» ДМР.

З появою MyBook трансформувалась і робота бібліотекарів у школах. Тепер вони формують для учнів електронний портфель.

«На платформі MyBook є особистий кабінет нашого ліцею, де представлені електронні версії підручників. Наша робота полягає в тому, щоб знайти та завантажити до особистого кабінету ліцею електронні версії підручників з кожного предмета, які були замовлені нашим закладом. Це нескладно та не забирає багато часу», – розповіла Ірина Наухатська, шкільна бібліотекарка.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook