ГоловнаCуспільство

«Оздоровлення у цьому санаторії – найкраще», – ліквідатор аварії на ЧАЕС з Дніпра про відпочинок

Дніпрянину Олександру Свєтлову 72 роки. Він – ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС. З 27 квітня по 10 травня 1986 року чоловік приборкував наслідки катастрофи, щоб врятувати життя мільйонам людей. Але без ускладнень для свого здоров’я не обійшлося.

«Звичайно, було велике опромінення, лікувалися чим було, йодом, наприклад. Ти не знаєш на що вплине радіація. У мене проблеми із суглобами», — ділиться Олександр.

Як постраждалий внаслідок Чорнобильської катастрофи, він скористався можливостями, які дає міська програма оздоровлення.

«Обрав за містом неймовірний санаторій. Бував у різних по Україні, але оздоровлення саме у цьому санаторії – найкраще. Від персоналу до медичних процедур. Наприклад, для мене із хворими суглобами електрофорез та магнітні процедури дуже добрі. А ще повітря чисте, і найголовніше – атмосфера», – ділиться враженнями Олександр Свєтлов.

Оздоровитися можуть такі пільгові категорії населення: «Діти з інвалідністю із супровідниками, учасники бойових дій в Афганістані та на території інших держав, громадяни, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи. Вже чотири роки оздоровлення відбувається шляхом укладання тристоронніх договорів між департаментом, громадянами пільгових категорій та безпосередньо санаторно-курортним закладом», – уточнює начальниця відділу з питань оздоровлення населення департаменту соціальної політики ДМР Ольга Мироненко.

Щоб отримати такі послуги, треба звернутися до управлінь соцзахисту населення Дніпра за місцем реєстрації з відповідною заявою та медичною довідкою. Далі, виключно за принципом черговості, можна самостійно обирати санаторно-курортний заклад, а також дату оздоровлення. Надалі управління подає до департаменту клопотання з проханням укласти тристоронній договір. «У Дніпрі оздоровча кампанія пройшла на всі 100 %. Здебільшого обирали санаторно-курортні заклади на заході України та за містом», – додала Ольга Мироненко.

Довідка. Цьогоріч департамент забезпечив оздоровленням 594 людини пільгових категорій Дніпра на загальну суму більше ніж 10 млн грн:

- оздоровили 242 дитини з інвалідністю із супровідниками на загальну суму 6 352 305 грн;

- для осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав було укладено 103 договори на оздоровлення на суму 1 301 905 грн;

- для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 та 2 категорій уклали 249 договорів на суму 3 036 697 грн.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook