ГоловнаCуспільство

Чому клієнти газорозподільної компанії області платять за доставку газу на підставі річного споживання

Споживачі природного газу Дніпропетровщини протягом усього календарного року сплачують однакову щомісячну вартість послуги доставки блакитного палива. Сума залишається незмінною через те, що плата за розподіл природного газу формується за принципом замовленої потужності: для кожного клієнта Дніпропетровська філія «Газмережі» резервує потужність системи, яка необхідна для доставки замовленого обсягу газу.  

Відповідно до Кодексу ГРМ, затвердженого Постановою НКРЕКП № 2494 від 30.09.2015 р. (зі змінами), для побутових споживачів плата за послуги розподілу газу визначається на основі обсягів спожитого газу у попередньому «газовому році». «Газовий рік» починається 1 жовтня поточного і закінчується 30 вересня наступного календарного року. Плата за послугу перераховується раз на рік і не змінюється впродовж усього року (з січня по грудень).  

Оплата послуги розподілу газу здійснюється рівними частинами протягом 12 місяців.    

Наприклад: якщо за попередній «газовий рік» споживач використав 360 кубічних метрів природного газу, то сплачуватиме вартість доставки за 30 кубічних метрів щомісяця (як розрахувати: 360 куб.м ÷ 12 місяців = 30 куб.м).   

Мешканцям Дніпропетровщини слід пам’ятати! Економне споживання блакитного палива допоможе зменшити вартість послуги розподілу природного газу на наступний рік.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook