ГоловнаCуспільство

Ремонт міського соціального гуртожитку та облаштування пункту незламності: інспекційний об’їзд чергової по місту

У Дніпрі в міському соціальному гуртожитку, де живуть діти-сироти, діти, які позбавлені батьківського піклування, завершують поточний ремонт.

Оновлюють кімнати мешканців, кабінети працівників, а також приміщення загального користування. У закладі утеплюють віконні відкоси, замінюють електропроводку, фарбують стіни та стелю, укладають лінолеум та встановлюють нові двері. У місцях загального користування вкладають кахель, замінюють сантехніку, вентиляцію, каналізацію та труби водопостачання. По периметру будівлі роблять вимощення, а на центральному вході облаштовують кахлем сходи та фасад.

«З початку повномасштабного вторгнення РФ в нашому гуртожитку проживають і ВПО (до 24 лютого 2022 року проживали лише діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування). Зараз у нас мешкають 14 дітей-сиріт та 15 ВПО. З 1 жовтня в закладі почався ремонт. На сьогодні 1-й поверх готовий на 100 %. Роботи на цокольному поверсі виконані на 60 %. Гадаю, до Нового року встигнемо все закінчити», – зазначив директор Дніпровського міського соціального гуртожитку для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Віталій Сова.

Аби проінспектувати хід оновлення, до закладу завітала чергова по місту Ірина Максименко.

«Ремонтні роботи в цьому гуртожитку не проводились з 2013 року, тож заклад потребував оновлення. Я дуже задоволена побаченим, тим, як проходять роботи. Уже майже фініш. Бачимо гарний результат. Замінені всі комунікації, сантехніка. Кухня, душові були повністю перероблені. Оновлені приміщення загального користування. Усе нове, все дуже гарне», – каже Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР.

Наступна точка інспекційного об’їзду – Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми». Там чергова перевірила пункт незламності. Про його стан Ірині Максименко доповіла виконувачка обов’язків директора закладу Лідія Прудка.

«Наш пункт розраховано на 30 осіб. Є все необхідне. Це запаси питної, технічної води, бойлер, 2 генератори і 3 зарядні станції. Також є Wi-FI, аптечка, пледи, чай, кава, смаколики. У нас облаштовано дитячу кімнату. Там є іграшки та розмальовки, а ще сповивальний столик. Є місця для сидіння та кімната для відпочинку, де можна прилягти», – прокоментувала пані Лідія.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook