ГоловнаCуспільство

Ще 22 дитбудинки сімейного типу Дніпропетровщини отримали гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської

Апостолівська, П’ятихатська та Марганецька громади отримали допомогу від Фундації першої леді Олени Зеленської. 22-м дитячим будинкам сімейного типу доставили гуманітарний вантаж. В них виховують майже 190 хлопчиків та дівчат. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Надійшли найнеобхідніші речі. Побутова техніка, гаджети, кухонне приладдя, помпові станції, генератори, котли та водонагрівачі. Все те, що батьки-вихователі замовили заздалегідь», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Серед тих, хто отримав допомогу, родина Колосюк. Нещодавно ДБСТ поповнився новими вихованцями. Це два хлопчики та стільки ж дівчат. З початку війни малі були в евакуації закордоном. Та вже декілька місяців – вдома.

«Зараз вони адаптуються. Старші діти розповідають про наші правила поведінки. Живемо дружно. Великим колективом вчимо патріотичні пісні та влаштовуємо концерти вдома», – поділилася мати-вихователька Ірина.

Вона розповіла, для новеньких потрібні були ліжка, матраци та постіль. Попросили передати й техніку – хлібопічку, пилосос, мультиварку та кондиціонер. І велосипеди – для активного дозвілля.

У Кириленків зараз живе шестеро дітей. Незабаром приїдуть ще п’ятеро. Для великої сім’ї, кажуть, в нагоді стане посудомийка та містка морозильна камера. Для онлайн-навчання – телефони, планшети та ноутбуки.

«У нас є техніка, але вона вживана. Може вийти з ладу. Та й скоро нас стане більше. Знадобляться нові матраци. А ще – додаткове місце для зберігання запасів», — сказала мати-вихователька Галина.

Торік допомогу від Фундації Олени Зеленської отримали 83 ДБСТ області. Загалом там виховують шість сотень дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook