ГоловнаCуспільство

ДТЕК Дніпровські електромережі відновить одну із постраждалих підстанцій завдяки трансформатору від USAID

ДТЕК Дніпровські електромережі отримав трансформатор від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) через Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Завдяки новому енергообладнанню енергетики зможуть відновити одну із підстанцій Дніпропетровщини, яка постраждала внаслідок масштабних обстрілів енергоінфраструктури наприкінці 2022 року. Це дозволить підвищити надійність енергопостачання для майже 2 тисяч клієнтів, повідомляють у прес-службі ДТЕКу.

Енергосистема Дніпропетровщина постійно страждає від наслідків російських атак. Зокрема у грудні 2022 року у результаті масованих ударів ворога по енергоінфраструктурі згорів трансформатор в одній із підстанцій регіону. Щоб енергетики мали змогу відновити роботу цього енергооб’єкта, міжнародні донори надали гуманітарну допомогу.

«Дякуємо нашим міжнародним партнерам за новий трансформатор потужністю 2,5 МВА. Завдяки ньому ми зможемо ввести в експлуатацію одну з постраждалих підстанцій Дніпропетровщини. Це підвищить якість і надійність електропостачання майже 2 тисяч клієнтів, які були підключені до резервних схем живлення. Зокрема знизиться ризик аварійного відключення шкіл та дитсадків, що дозволить забезпечити нормальний навчальний процес», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук. 

З початку повномасштабного вторгнення РФ енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі відновили 550 пошкоджених енергооб’єктів Дніпропетровщини, проте обладнання продовжує зазнавати пошкоджень знову і знову. Компанія потребує подальшої міжнародної підтримки для відновлення всіх постраждалих енергетичних об’єктів.

 Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook