ГоловнаCуспільство

«Доступні сотні вакансій з різних військових частин країни — обирайте бажану»: як працює Центр рекрутингу української армії у Дніпрі

У надсучасному Прозорому офісі на лівобережжі міста запрацював Центр рекрутингу української армії. Він у Дніпрі — перший.

«Центр створений, щоб допомогти вмотивованим громадянам зробити свідомий вибір і потрапити в конкретну частину на конкретну посаду. Тут відповідають на всі ваші запитання про вакансії у Силах оборони. Допомагають підібрати підходящу саме вам», — розповіла Юлія Лєднєва, заступниця начальника відділу ЦНАП «Я – Ветеран» у Дніпрі.

Працюють у цьому місці виключно цивільні, так звані рекрутери.

«Ми проводимо з кандидатом співбесіду: яка саме справа його цікавить у війську. Потім пропонуємо відповідні вакантні посади. Є різні, наприклад від бойових та штабних, до ІТ, медиків, кухарів, піарників. Затребувані: водії, медики, оператори БпЛА. Ми не збираємо персональних даних. Людина може повідомити лише прізвище, імʼя та контактні дані для зворотного зв'язку. Після обрання посади відбувається комунікація з відповідною військовою частиною для організації зустрічі між ними», — розповіла Анна, працівниця Центру рекрутингу української армії.

Таких центрів рекрутингу української армії по країні поки три. Це ініціатива Міноборони України. Перш ніж їх створити, вивчали досвід країн Європи, США, Великобританії і підлаштували під українську специфіку. 

«Нині доступні сотні вакансій з різних військових частин країни — обирайте бажану», — додала Юлія Лєднєва.

Отримати інформацію щодо бажаної вакансії в українському війську можна за телефоном: +380 66 073 34 78 або за адресою: просп. Слобожанський, 8, Прозорий офіс, 2 поверх.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook