ГоловнаCуспільство

У постраждалих від ракетної атаки будинках Дніпра замінять вікна, відремонтують покрівлю, тримальну конструкцію коштом міського бюджету

У Дніпрі внаслідок ранкового ворожого обстрілу 22 березня постраждали 10 багатоповерхових та 5 будинків приватного сектору у Новокодацькому районі та один дім — у Соборному.

«Щодо багатоповерхівок, то йдеться про близько 40 вибитих вікон, пошкоджено тримальну конструкцію в одному з будинків. Ще в одному пошкоджено покрівлю. Також постраждали дві бюджетні установи, де вибиті шибки. Нині відомо про пʼять постраждалих будинків приватного сектору. Отвори вибитих вікон заклеюють плівкою. Зроблять там заміри і встановлять нові вікна. Щодо будинків приватного сектору, то там працює комісія адміністрації району. Складають акти пошкодженого майна для отримання матеріальної допомоги. Людям видають памʼятки, де все прописано, які документи потрібно надати. Якщо люди ще виявлятимуть пошкодження, то можна звертатися як до адміністрації району, так і на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12», — розповів голова адміністрації Новокодацького району Олег Денисенко.

За словами начальника організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Владислава Макарця, нині відомо про пошкодження 8 будинків ОСББ, із них 7 — у Новокодацькому та 1 – у Соборному районі.

«Характер пошкодження різний. Це і вибиті вікна, пошкоджена тримальна конструкція, покрівля. На місці вибитих вікон встановимо нові металопластикові склопакети. Йдеться про 10 пошкоджених вікон, про які наразі нам відомо. Просимо голів правління, біля будинків яких було збиття ракет, піднятися на горище і перевірити чи не пошкоджені покрівлі, аби подати відповідну заявку на ремонт. Щодо пошкодження тримальної конструкції, то після обстеження технічний експерт скаже, які технічні рішення можна застосувати, аби її відремонтувати. Департамент проводить заміри, готує технічну документацію. Щодо пошкодження приватного майна усередині осель, то мешканцям слід звертатися до адміністрації району для складання відповідного акта, аби отримати матеріальну допомогу, яку надає департамент соціальної політики Дніпровської міської ради», — зазначив Владислав Макарець.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook