ГоловнаCуспільство

Пошкоджений тротуар, дитячий майданчик та огородження — сквер Західний постраждав від масованої ракетної атаки на Дніпро, яка сталась сьогодні вранці

Діра у тротуарній плітці та лаві, зламаний паркан та залишки російського металобрухту. Усе це у сквері Західний виявили комунальники після масованої ракетної атаки, яка сталась вранці 22 березня.

«Ці пошкодження незначні, і найближчим часом ми все відновимо своїми силами, аби дніпряни та гості міста могли комфортно й надалі проводити час у сквері Західний. Головне, що ніхто не постраждав. Нагадаю, у цьому сквері є залізобетонне укриття, тож мешканці у разі повітряної тривоги можуть там перечекати небезпеку», — розповіла заступниця директора департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради Анастасія Петренчук, яка 22 березня є черговою по місту.

Також вона відвідала сквер Усачова, де триває підготовка до сезону. Дніпрянка Тетяна Семенівна каже, що постійно проводить тут час з онуком. Сквер їм дуже подобається.

«Тут багато родин з дітками. Окрім того, що є де провести час, ще й завжди чисто. Щоранку бачу, як комунальні служби прибирають. А нині ж – відновлюють лави, доглядають за рослинами. Дуже приємно тут прогулюватись», — поділилась Тетяна Сахно.

Зараз у сквері комунальники обрізають кущі, фарбують лави та дитячий майданчик, який пошкодили вандали.

«Ці роботи ми проводимо щорічно, як тільки теплішає. Комунальники вже пофарбували 8 лав на дитячому майданчику. Найближчим часом оновимо ще 18 по всій території. Щодо урн, їх теж пофарбують. Оновимо і сам дитячий майданчик, і сцену (повісимо нове полотно). Ще підрізаємо кущі та підживлюємо зелені насадження. За тиждень роботи плануємо завершити», — розповів начальник служби утримання КП «Парк культури та відпочинку «Придніпровський» Дніпровської міської ради Роман Мироненко.

Такі роботи тривають у всіх парках, скверах та зелених зонах, каже чергова по місту Анастасія Петренчук.

«У Дніпрі на балансі наших комунальних підприємств 52 парки, сквери та зелені зони. На всіх локаціях ми прибираємо опале листя, чистимо дощоприймачі, оновлюємо елементи дитячих майданчиків, лав та урн. Оновлення стараємось проводити власними силами, але якщо є значні пошкодження, то демонтуємо елементи та встановлюємо нові. Також вже готуємо систему поливу», — розповіла Анастасія Петренчук.

Крім цього, чергова перевірила стан залізобетонного укриття на території скверу Усачова.

«Його нещодавно розмалювали неймовірними квітами, аби подарувати гарний настрій нашим мешканцям. Саме ж укриття може вмістити до 60 осіб. Його щоденно прибирають, тут є світло, лави і неподалік розміщений біотуалет. Вандали вкрали вказівники «вихід», а так укриття у задовільному стані, тож мешканці можуть скористатись ним у будь-який час. На сьогодні ми встановили вже 7 залізобетонних укриттів у парках та скверах. Але у більшості зелених зон є укриття, які обслуговують інші департаменти. Тож можемо казати, що майже всі наші зелені зони мають залізобетонне укриття», — підсумувала Анастасія Петренчук.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook