ГоловнаCуспільство

Школярі області відправилися на відпочинок до оздоровчого центру на Київщині

Півсотні дітей з різних куточків області відправилися на відпочинок в оздоровчий центр на Київщині. Це хлопці та дівчата з багатодітних, малозабезпечених сімей та сироти. А ще – переселенці, діти захисників і захисниць. Про це повідомили в Дніпропетровській ОВА.

«У нинішніх реаліях ми повинні допомогти хоч трохи покращити ментальне та фізичне здоров’я дітей. Додати більше живого спілкування та нових знань. Це вкрай важливо для молодого покоління», – зазначив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Більшість вперше їде до табору. Як ось 13-річний Сашко. Він з Нікополя, де кожного дня безупинно лунають ворожі обстріли. Батьки трохи переймалися, відпускаючи малого. Втім, кажуть – така пригода піде йому тільки на користь.

«Для нього ця поїздка – можливість відволіктися від постійних вибухів та перезавантажитися. У нас в місті ти не розумієш, коли прилетить. Бахкає весь час. А в таборі він буде подалі від цього. Там безпечніше», – поділився батько хлопця Дмитро.

15-річна Аня з багатодітної родини, має брата та двох сестер. І можливість вирушити в таку далеку поїздку випала вперше. Дівчина каже, очікує отримати тільки позитивні емоції.

«Хочу відпочити, познайомитися з новими людьми. Я ніколи не бувала в подібних місцях, думаю, це буде дуже цікаво», – підкреслила школярка.

У таборі в першій половині дня діти будуть навчатися онлайн в своїх школах. Після на них чекає розважальна програма. Різноманітні майстер-класи, спортивні конкурси й турніри, пізнавальні ігри та квести.

Оздоровлюватися дітлахи будуть протягом трьох тижнів. Путівки профінансували з державного бюджету.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook