ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині запрацювали дитячі пришкільні табори

В області запрацювали майже півтори сотні пришкільних таборів. У них протягом двох тижнів відпочинуть 9,7 тис дітей. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Малі заслуговують на круте літо. Прагнемо, аби воно запам'яталося їм позитивними емоціями. Організували для малечі пришкільні табори. Попереду два тижні яскравого дозвілля», – зазначив очільник регіону Сергій Лисак. 

Табори відкрили у навчальних закладах, де є пристосовані укриття. Формат денний, розрахований на учнів початкових класів.

Для дітей вигадали цікаві програми. Гуртки, міні-екскурсії, руханки, квести, ігри. А ще буде англійська мова і патріотичне виховання.

В одній з гімназій Дніпра зміну розпочали з урочистого шикування і посвяти у «таборувальники». У кожного загону власна назва, девіз й колір. Поряд завжди вожаті та вихователі.

Пані Вікторія вчителька початкових класів. Каже, в неї третій загін. Він називається «Вулкан».

«Разом вже створюємо нашу стінгазету. Й обрали капітана загону. Діти щасливі, що можна побешкетувати, покричати, насолодитися теплими літніми днями. Запланували багато гуртків. Малеча зможе обрати той, який їм найбільше подобається», – розповіла Вікторія.

Учениця 4 класу Мілена зазначила, що добре закінчила навчальний рік. З уроків їй найбільше подобається англійська мова. А ще дівчинка мріє стати кондитером. 7

Відкрити власну кав’ярню або магазин. У таборі відпочиває разом з подружкою Емілією.

«Мені подобається. Тут гарно. Наш загін «Драйв». Бо ми запальні, непосидючі, активні. Завжди виступаємо, бігаємо, граємо», – наголосила Емілія.

«У такий складний час діткам треба дарувати радість. Дуже багато докладено зусиль, щоб учні провели канікули з користю. І це велика поміч для нас, батьків. Малеча під наглядом», – вважає мама першокласниці Злати Крістіна.

Загалом до цього табору долучились 100 вихованців.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook