ГоловнаCуспільство

Підсумки навчального року, НМТ, олімпіади та змагання: про новини області в освіті та спорті

На Дніпропетровщині підбили підсумки навчального року – в області понад тисяча медалістів. Випускники вже пройшли випробування основної сесії національного мультипредметного тесту. А спортсмени регіону вибороли нагороди на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Про новини в освіті та спорті під час брифінгу розповіла заступник начальника ОВА Ірина Грицай.

«На Дніпропетровщині завершилася основна сесія національного мультипредметного тесту. Результати учасники зможуть отримати у персональних кабінетах до 2 липня. З 11 по 19-го триватиме додатковий тур НМТ – для тих, хто з поважних причин не складав перший іспит, – сказала Ірина Грицай. – А ще до середини липня відбуватимуться основні сесії бакалаврських і магістерських вступних випробувань». 

За підсумками навчального року в області 1051 золотий медаліст. Ще 278 випускників здобули срібну медаль. Понад дві тисячі дев’ятикласників отримали свідоцтво про здобуття базової середньої освіти з відзнакою.

«До Дніпропетровської області надійшли майже 44 тис підручників для 5 класу та понад 194 тис – для 7 класу. Їх розподіляємо між навчальними закладами по всьому регіону, – розповіла заступник начальника ОВА. – До кінця тижня отримаємо ще майже 50 тис примірників».

Звершився фінальний етап змагань «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч».Сім команд Дніпропетровщини успішно представили область. Два «золота» взяли учні дніпровського ліцею №15 – серед хлопців і дівчат в баскетболі. «Бронза» – у черлідирок з Кам’янського та футболістів зі Слобожанського ліцею

«Блискуче проявили себе наші діти і у фіналі найбільшого у світі конкурсу проєктів екологічного спрямування – GENIUS Olympiad. Він проходив в США. Долучилися й 10 вихованців Дніпропетровського відділення МАН України. Вони з Кривого Рогу, Кам’янського, Дніпра. Юні науковці здобули 4 срібні, 3 бронзові медалі та почесні відзнаки», – зазначила Ірина Грицай.

Вона додала, що минулого тижня спортсмени області на всеукраїнських змаганнях здобули 75 медалей. На міжнародних першостях – 6. Серед них 4 «золота».

«До відкриття літних Олімпійських ігор у Парижі залишився 31 день. Від регіону здобули право на участь 10 спортсменів. Ще 20 приєднаються до Паралімпіади», – наголосила заступниця очільника області.

Вільнюс виділить 300 тис євро на реконструкцію Дніпровського національного театру ім. Тараса Шевченка. Цим коштом відновлять велику машинну залу, яка зараз не експлуатується. За планом, там проводитимуть виставки, концерти, майстер-класи. Буде й укриття.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook