ГоловнаCуспільство

У Дніпрі на місці обстрілів РФ працюють усі служби. На завтра в місті оголошено жалобу за загиблими, — Філатов

У Дніпрі після чергового обстрілу РФ відомо вже про 4 загиблих. Зросла і кількість постраждалих — до лікарень міста звернулися 27 людей. Серед них 14-річна дівчина.

«Є низка руйнувань. На місці влучання працюють рятувальники та всі комунальні служби. Розгорнуто оперативний штаб. Усі на місці — керівництво військової адміністрації, місцеве самоврядування. Усі працюємо пліч-о-пліч», — повідомив в ефірі єдиного марафону на телеканалі ICTV мер Дніпра Борис Філатов, який щойно повернувся з місця «прильоту».

Також відомо про вибиті вікна у двох школах і трьох дитсадках. Крім цього, у дитячій лікарні у відділення реанімації прилетів уламок, утім, обійшлося без постраждалих. Є руйнування в одній з амбулаторій, в іншій лікарні сталося загоряння приміщення архіву.

Філатов також наголосив, що вже стартувала робота комісій, що фіксують наслідки ударів. Нагадаємо, що днями мер Дніпра також опублікував покрокову інструкцію для мешканців, чиє майно зазнало уражень внаслідок ракетних обстрілів РФ.

  • Перше. Написати заяву до поліції – аби вас офіційно було визнано постраждалими.
  • Друге. Подати заявку на участь у державній програмі «єВідновлення». Із оформленням усіх необхідних для цього актів і документів вам допоможуть у пунктах районних адміністрацій. Їх завжди розгортають біля місць обстрілів. Якщо не вийде з «єВідновленням», матеріальну допомогу виплатить місто.
  • Третє. Якщо уражень зазнало незареєстроване майно — гаражі, прибудови, сараї, літні кухні тощо, місто допоможе зв’язатися з благодійними фондами, що можуть надати на це компенсацію. Або ж забезпечить людей плівкою, шифером та іншими будматеріалами.
Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook