ГоловнаCуспільство

Говорили про співпрацю у сфері водозабезпечення: представники ОВА, підприємств і громад зустрілись з чеською делегацією

Чеська делегація – з робочим візитом на Дніпропетровщині. Представники ОВА, підприємств-постачальників, громад провели з партнерами спільну зустріч. Говорили про співпрацю у сфері водозабезпечення. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Запросили на зустріч з партнерами керівників підприємств-водопостачальників і голів деяких територіальних громад. Виклики, пов’язані з військовою агресією, – нестандартні. Тому й рішення намагаємося знаходити нестандартні. Аби подолати труднощі. Й раді, що наші партнери поряд у складні часи», – наголосив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Юрій Яндульський.

Серед основних проблем, які озвучили керівники водопостачальних компаній, необхідність модернізації зношених мереж та обладнання, впровадження сучасних технологій очищення води. Піднімали й питання тарифів. А ще – забезпечення централізованою послугою громад, які знаходяться під обстрілами або поблизу зони бойових дій.

Очільник іноземної делегації, перший секретар Посольства Чехії в Україні Ладіслав Горак розповів, що партнери втілюватимуть в області місію у сфері водозабезпечення. Саме тому разом з представниками дипломатичного корпусу приїхали й виробники обладнання. Зокрема, водоочисних станцій різної потужності та насосів.

«Працюватимемо у Дніпрі, відвідаємо Кривий Ріг, Кам’янське і ще декілька громад. Наші експерти тут, аби почути, які є нагальні питання. А ще – поділитися досвідом. Тема водопостачання належить до пріоритетних. Вона серед напрямків, у яких співпрацюємо з Дніпропетровщиною. Поряд з енергетикою і медициною», – зазначив Ладіслав Горак.

Згадав він і про повені, від яких зараз страждає Чехія. Від імені своєї держави подякував Уряду України і Президенту Зеленському. За запропоновану допомогу у ліквідації стихії.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook