ГоловнаCуспільство

«Мешканці заощадять у платіжці у новому опалювальному сезоні», — голова одного з ОСББ Дніпра про установлений індивідуальний тепловий пункт

ОСББ «ПИСАРЖЕВСЬКОГО-3» у Дніпрі. Це обʼєднання перше в місті, яке встановило індивідуальний тепловий пункт за спрощеною програмою «Енергодім».

«До цього тут були жахливі труби, й до мене доходило тепло в останню чергу. Ба більше, моя квартира сама по собі холодна. Коли були старі комунікації, голова ОСББ власноруч спускав воду, перевіряв, як йде теплоносій. Але геть старе усе було. Не рятувало. Нині, дуже радію, що не кутатимусь у 10 ковдр. У квартирі буде тепло під час холодів. Дякую!» — розповіла Людмила, жителька будинку по вул. Писаржевського, 3.

Багатоповерхівка має 11 поверхів та налічує 85 квартир.

«Раніше у будинку опалення йшло згори. Тобто піднімалась вода вгору і спускалась по всіх квартирах, потім верталась назад. Через те, що це багатоповерхівка, була проблема з розподілом через стару систему. Тому одноголосно з мешканцями будинку вирішили спробувати податися на програму «Енергодім». Нині установлена система дозволяє вирівняти теплоносій по всьому будинку. Тобто нашими внутрішніми насосами все циркулюється по системі. Теплоносій буде підходити до нас, передаватиме через теплообмінник на внутрішній контур опалення, і ми самостійно своїми насосами робитимемо циркуляцію теплоносія. Ба більше, мешканці заощадять у платіжці у новому опалювальному сезоні», — розповів Владислав Макарець, голова правління ОСББ «ПИСАРЖЕВСЬКОГО-3».

Індивідуальний тепловий пункт коштував 1,2 млн грн.

«За програмою роботи фінансують на 60 % Фонд енергоефективності, на 20 % – власним коштом ОСББ та 20 % – з міського бюджету за Програмою співфінансування. ОСББ та ЖБК можуть подати заявки на співфінансування до кінця вересня. Ще є час!» — зауважила Марина Ковальчук, представниця департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради. Детальніше про програму за посиланням https://eefund.org.ua/energodim/.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook