ГоловнаСпорт

У Дніпрі відбудеться Відкритий чемпіонат України з воднолижного спорту та чемпіонат України з вейкбордингу

У Дніпрі відбудеться Відкритий чемпіонат України з воднолижного спорту та чемпіонат України з вейкбордингу. Перший пройде 22-23 серпня, другий заплановано на 30 серпня. Змагання відбудуться на базі воднолижного стадіону за адресою вул. Набережна Перемоги, 37 Б. Про це під час пресконференції 21 серпня повідомив начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики ДМР Олександр Осипов.

«Відкритий чемпіонат України з воднолижного спорту за катером відбудеться в трьох дисциплінах: слалом, фігурне катання на водних лижах і найбільш видовищний – стрибки з трампліну. Змагатимуться учасники два дні в 5 вікових групах: до 12 років, до 14 років, до 17 років,  від 35 років та відкрита група. Щодо чемпіонату України з вейкбордингу, то він буде більш представницьким. Свої уміння демонструватимуть спортсмени з різних областей України. Варто відзначити, що професійні судді та високі стандарти траси і стадіону забезпечать нашим учасникам бали, які буде враховано в міжнародному рейтингу», - сказав Олександр Осипов. 

Очікується, що участь у змаганнях з воднолижного спорту за катером візьмуть близько 30 спортсменів, а у змаганнях вейкбордингу - близько 50. 

«У зв’язку із коронавірусом у Дніпрі було відмінено чемпіонат світу серед студентів, який мав відбутися 19 – 24 вересня. Це була б грандіозна подія для нашого міста, яку зазвичай приймають тільки відомі міста світу. Крім цього, пандемія відібрала у спортсменів можливість змагатися на високому рівні та перемагати. Щоб не втратити цей аспект, ми проводимо чемпіонати в Дніпрі. Всі вони будуть достойними, ви зможете побачити виступи спортсменів світового рівня, адже більшість з них виховані в нашому місті. До того ж змагання проходитимуть на одному з найкращих у Європі майданчиків «Sentosa Cable Park». Там можна комфортно поєднати перегляд чемпіонатів та відпочинок із сім’єю. Приходьте вболівати за спортсменів», - сказав президент федерації воднолижного спорту та вейкбордингу України Олексій Мартино

Розпочнеться Відкритий чемпіонат України з воднолижного спорту (катерна версія) 23 та 24 серпня о 9.00. Старт спортсменів проходитиме на вулиці Набережній Перемоги, 13.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook