ГоловнаСпорт

Криворізький спорткомплекс «Металург» – серед наймасштабніших проєктів «Великого будівництва» – Чернишов

Криворізький спорткомплекс «Металург» – серед наймасштабніших проєктів «Великого будівництва» – Чернишов

У Кривому Розі реконструюють стадіон «Металург». Це один з наймасштабніших проєктів «Великого будівництва» у 2021 році, зазначив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов на форумі «Україна 30. Інфраструктура».Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Мешканці Кривого Рогу давно очікують на завершення реалізації цього проєкту. Стадіон намагаються реконструювати не перший рік. Але тільки у 2021 році виділено суттєве фінансування. Сподіваюсь, що у наступному році ми зможемо планувати проведення там Кубку України з футболу», – зазначив Олексій Чернишов.

За проєктом, на стадіоні повністю замінять трибуни, встановлять нові сидіння, оновлять підтрибунні приміщення. Зведуть окрему 4-поверхову будівлю – там облаштують VIP-трибуни, робочу зону для працівників ЗМІ, платформи для телебачення.

На полі укладуть натуральний газон, зроблять кругові бігові доріжки й зону для стрибків з жердиною. Встановлять нові електронні табло.

«Це буде сучасний стадіон європейського зразка. Нині тривають демонтажні роботи та підготовка до зведення нових бетонних конструкцій», – сказав заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Максим Беспальчук.

Цьогоріч в Україні за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» планують побудувати та реконструювати 80 спортивних об’єктів. Це стадіони, оздоровчі комплекси, басейни та спортмайданчики.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook