ГоловнаПолітика

Моя партія – це виборці мого округу: актуальне інтерв’ю кандидата до Верховної Ради Сергія Кисіля (ВІДЕО)

Кандидат у депутати Верховної Ради України за округом №40 Сергій Кисіль у ексклюзивному інтерв’ю для журналістів ІА «МОСТ-ДНЕПР» розповів, чому і з якою метою балотується до парламенту та відповів на найзлободенніші питання про децентралізацію, війну на сході країни та ставлення до діючої влади.

Сергій Васильович, з якою метою ви балотуєтесь у Народні Депутати? Що це для вас: гроші, амбіції, захист бізнесу?

Я йду до Верховної Ради не за грошима, а тому що маю досвід, ідеї, думки. Є бачення шляхів вирішення багатьох питань, які постали перед Україною. Грошима мене забезпечує мій бізнес, моя робота. Але моя країна дала мені освіту, дала мені (і зараз дає моїм дітям) можливість жити, заробляти та розвиватись. І я не маю морального права не віддячити їй за це. Я не хочу бути боржником, не люблю подарунків, але люблю дарувати і вважаю за потрібне завжди платити по рахунках.

Чому ви вирішили бути самовисуванцем? Є багато партій та політичних проектів, ви не знайшли з ними нічого спільного?

Насправді, спільного здається багато, адже всі партії хочуть тільки найкращого... але тільки на словах.. В Україні, на превеликий жаль, поки що немає реальної партійної системи, до якої були б залучені прості люди. Саме тому я завжди був безпартійним. За кожною партією стоїть не програма чи ідеологія, а особистість. Як тільки ця особистість втрачає рейтинг чи гроші - все, партії нема. Тому моя Партія - це мої виборці, це жителі мого округу, це мої земляки! Ця «партія» має сталі та зрозумілі інтереси і вона нікуди не дінеться з цієї землі, вона лише може переобрати собі більш достойного лідера! І я, до речі, не хочу бути залежним від «договірняків», звітувати перед хазяїнами партій. Я прагну бути зобов'язаним лише моїм виборцям і відповідати за свою роботу лише перед ними.

Ви кілька років працюєте в обласній раді. З огляду на цей досвід, на ваш доступ до інформації про реальний стан справ, якою ви бачите ситуацію в регіоні? Які досягнення, які проблеми, які шляхи їх вирішення?

Об'ємне запитання, як щодо проблем, то краще запитати, де їх в нас немає...

Ми всі - і пенсіонери, і працюючі, і підприємці платимо податки, платимо грабіжницьки тарифи. Нашими грошима, які досить нелегко достаються, ми наповнюємо бюджети всіх рівнів: і державний, і обласний, і всі місцеві. Мені дуже боляче бачити, як цинічно розграбовуються наші гроші з тих бюджетів. А той мізер, який робиться за недограбовані кошти, воруваті чиновники намагаються представити нам як подарунок і як свої особисті досягнення. Це брехня і ганьба!

Давайте подивимось на :

- феноменальне шахрайство із ремонту школи Солоному: майже сто мільйонів наших грошей витрачено на це і що ми маємо? Дах що тече , двері що випадають через 2 місяці після ремонту , класи без вентиляції і так далі…

- інший приклад – це площа у Криничках. Починали проект з 19 мільйонів , до речі, я на засіданні фракції в облраді питав: чому так дорого? В нас немає трьох мільйонів на ремонт водогону по селу, де 70% втрат води, а ви витрачаєте 19 на фонтан? Де логіка? Почув у відповідь, що ми – депутати облради - не є розпорядниками коштів, але моє зауваження буде враховано. Врахували, перерахували і... фонтан став коштувати 30 мільйонів !!!

- така сама ситуація із розчисткою річки Томаківка у місті Марганець. 40 мільйонів (а з урахуванням дофінансування – майже 60) наших грошей потонуло, і що в результаті? Очерет і чагарники… Місцеві сміються, що це нам зробили набережну як у Дніпрі, або навіть як у Ріо-де-Жанейро! Це було б смішно , якщо б не так сумно...

Цей грабіж має бути припинений, а винні мають понести покарання!

Що ви думаєте про децентралізацію?

Думки протирічні. Сказали «А», та не сказали «Б». Фактично, від децентралізації виграли виключно місцеві чиновники. Хотіли як найкраще - вийшло як завжди. Наприклад, замість одного районного відділу освіти та охорони здоров'я, з'явилося по 3-5 на район, але з більшою зарплатнею керівників та меншим рівнем відповідальності. Кошти громад витрачаються абияк та абикуди. Єдиною захищеною статтєю витрат є розміри зарплатні місцевих чиновників, які вони самі ж собі і встановлюють.

На мій погляд, реальну систему народовладдя треба вводити через систему місцевих референдумів, на яких люди самі будуть визначати, куди саме витрачатимуться їхні кошти і якими будуть зарплати чиновників, котрих громада наймає для виконання цих проектів.

Яке ваше ставлення до новообраного президента та його партії?

Я аплодую його потужній народній підтримці! Завдяки цій підтримці він тримає в руках історичну можливість зробити Україну заможною і справедливою, як декларує у своїй програмі, і президент не має права її змарнувати.

В той же час ми всі бачимо що в президента, за діючими законами, не має повноважень будь-що змінити, окрім того, щоб перейменувати адміністрацію в офіс. Те, що він змінив деяких чиновників, те, що конституційний суд прийняв політичне рішення щодо законності розпуску Верховної Ради - це сталося лише завдяки шаленій народній підтримці. Але що далі?

На мою думку, президенту треба дати дещо більше повноважень задля здійснення його програми, бо на те, що там написано, немає й 10 відсотків необхідних важелів. А дивлячись, як на скору руку пакується партія «Слуга народу» випадковими людьми і сумнівними персонажами, виникає відчуття непевності в тому, що той буде дотримуватись лінії, викладеної у програмі.. Але будемо сподіватись на краще!

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook