ГоловнаАнтикризова медіа-платформа

Сьогодні, 24 листопада, у прес-центрі ІА «Мост-Днепр» пройшла прес-конференція на тему: «Як впливає мистецтво на соціальне виховання дітей? Мурали, що мають на меті профілактику сирітства».

У прес-конференції взяли участь:

• Начальник управління зовнішніх комунікацій АТ «Дніпрогаз» Микита Лучкін,
  • Голова Опікунської ради Благодійного Фонду «МАМА плюс Я» Наталія Сивак.

У центрі Дніпра з’явився новий мурал, присвячений проблемі сирітства. Про це під час прес-конференції повідомили Голова Опікунської ради Благодійного Фонду «МАМА плюс Я» Наталія Сивак та начальник управління зовнішніх комунікацій АТ «Дніпрогаз» Микита Лучкін.

«Дніпрогаз» позиціонує себе як соціально відповідальний бізнес. Саме тому керівництво компанії приділяє неабияку увагу не тільки безпосередній діяльності – розподілу природного газу, а й долучається до різноманітних соціальних акцій та благодійних ініціатив.

Ідея створити арт-об’єкт та ще й на стінах газорозподільного пункту не нова. Такий досвід був започаткований дніпровськими газовиками декілька років потому. За участю талановитої молоді нашого міста було розфарбовано ГРП у парку Глоби. Малюнки були виконані у стилі Лего та носили більш розважальний характер, адже на тій локації проводить вільний час та відпочиває чимало дніпрян зі своїми дітьми.

Нинішній проект був реалізований за участю Благодійного Фонду «МАМА плюс Я».

За словами Наталії Сивак, головна ціль Фонду – зробити так, щоб в Україні усі діти жили в щасливих родинах. Мета ж сумісного проекту з «Дніпрогазом» – привернути увагу суспільства до проблеми сирітства в Україні. Адже лише за наявності повноцінної сім’ї діти можуть побачити новий світ, розкрити свої здібності та таланти в повній мірі.

«Наша роль у проекті полягала у підготовці стін ГРП для нанесення малюнку та закупівлі фарб та усіх супутніх розхідних матеріалів. Ми дуже задоволені отриманим результатом і щиро дякуємо за співпрацю керівництву Фонду, а також талановитому художнику Олексію Бутенку за його неперевершену роботу», - зауважив Микита Лучкін.

Він також зазначив, що такі проекти є досить важливими, адже діти – це наше майбутнє. Як сучасна та клієнторієнтована компанія АТ «Дніпрогаз» прагне не тільки постійно підвищувати якість надання послуг з газопостачання, а й змінювати нашу країну на краще.

Даний арт-об’єкт розташований біля двох великих навчальних закладів. Тут щоденно проходить безліч дітей з їх батьками. Тож керівники проекту впевнені, що ідея, яку мали за мету донести, знайде відклик у серцях дніпрян.

Газовики кажуть, що такий мурал у місті не останній. У «Дніпрогазі» будуть продовжувати прикрашати ГРП таким чином і вже розмірковують, де саме у подальшому прикрасять газові споруди неординарними малюнками.

Відео про створення муралу можна переглянути за посиланням https://youtu.be/zlY92u9gbZU