ГоловнаCуспільство

Мешканців Дніпропетровщини запрошують долучитися до всеукраїнської акції «1 мільйон дерев – за 24 години»

Мешканців Дніпропетровщини запрошують долучитися до всеукраїнської акції «1 мільйон дерев – за 24 години»

17 жовтня по всій Україні пройде масштабна акція з масової висадки дерев. Вона – частина глобального проєкту з озеленення. Зробити свій вклад в екомайбутнє запрошують і мешканців Дніпропетровщини, повідомили у департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

«Підтримуємо екологічні ініціативи. Особливо загальнодержавного масштабу. Дніпропетровщина обов’язково братиме в акції активну участь. Кожен мешканець зможе долучитися – посадити молоденький саджанець, який поступово перетвориться на велике могутнє дерево. Маємо спільну амбітну мету – висадити в Україні за добу щонайменше мільйон дерев», – розповіли у департаменті.

Нині Дніпропетровщина активно готується, запевняють у департаменті. Дніпровські бізнесмени вже почали закуповувати саджанці в межах підписаного з ДніпрОДА Меморандуму про партнерство. Новомосковський лісгосп запланував на осінь посадити близько 130 тис сіянців. Частину з них – під час Всеукраїнської акції. Допомагатимуть небайдужі активісти та спеціалізована техніка.

Взяти участь в акції «1 мільйон дерев за 1 день» можуть всі бажаючі. Цілими родинами, з друзями або колегами. Результат своєї роботи потрібно закарбувати у фотозвіті, розмістивши світлини у соцмережах з хештегами #МоєДерево #ОзелененняУкраїни. Завантажити фотографії також можна на спеціально створену інтерактивну мапу . Щоб всі знали, яка місцина стала зеленіша – позначити геолокацію.

Активісти, які хочуть виступити партнерами акції або долучитися до централізованої висадки дерев, мають заповнити анкету .  

Детальніша інформація на сторінках проєкту в соціальних мережах .

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook