ГоловнаCуспільство

Капітальний ремонт Селянського узвозу в Дніпрі планують завершити достроково

Капітальний ремонт Селянського узвозу в Дніпрі планують завершити достроково

У Дніпрі капітальний ремонт Селянського узвозу планують завершити достроково вже у жовтні. Хоча погода внесла корективи в робочий графік, і двічі доводилося ставити роботу на паузу. про це повідомили в прес-службі Дніпровського міської ради

«Сильні зливи намивали багато ґрунту, в тому числі глини. Раніше тут зливова каналізація знаходилася нижче вулиці Мандриківської, яка збирала воду з гори і та попадала в зливний колектор під Набережну Перемоги. В 90-х роках під час забудови дощоприймач заклали бетоном, а найближча система знаходиться нижче по вулиці. На цьому відрізку раніше взагалі не промивали зливову каналізацію. Тому підрядна організація власним коштом виконала заміну одної додаткової труби, аби зробити систему працездатною. Наразі з підрядною організацією додатково працює КП «Гідроспоруди», яке промиває систему зі сторони набережної у бік Селянського узвозу. Йдемо за планом і в середині жовтня відкриємо і проїжджу, і пішохідну зони. Селянський узвіз є одним із довгоочікуваних ремонтів у Дніпрі. Його чекали і автомобілісти, і місцеві мешканці», - розповів головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко.

Плити на проїжджій частині вкладаються за новою для Дніпра технологією – безшовного поєднання. Наразі вони виглядають як пазл і поєднані між собою міцною металевою арматурою. Щоб забезпечити нерухомість конструкції, поєднання забиваються в землю металевим колом, а з гори заливаються бетоном. Також паралельно облаштовуються тротуари, які відділятимуться від дороги металевим огородженням. Наступного тижня буде облаштовано освітлення.

Головний інженер компанії «Спецбудмонтаж-21» Євген Ставманенко зазначив, що матеріали для роботи використовуються якісні: «Проблем з цієї дорогою не буде. Ми використовуємо якісні каналізаційні труби, які мають усі сертифікати на навантаження та незношуваність. Наразі ми знаходимося вже на завершальному етапі встановлення ливневої каналізації. Головною перешкодою в роботі була відсутність зливової каналізації, яка існувала на усіх планах міста, і в яку мали увійти інші дощоприймачі. Тому нам прийшлося вкладати нову зливову каналізацію».

Головний інженер КП «Гідроспоруди» Андрій Олефіренко додав, що наразі вже прочищено три колодязі із п’яти, і наступного тижня будуть промиті колектори.

Місцеві мешканці задоволені, що за багато років на їх вулицю звернули увагу.

Дніпрянка Майя спостерігає за всім процесом із самого початку: «Роботи ведуться постійно, і їм завадили лише рясні опади. Ми з розумінням до цього ставимося, адже для нас головне, щоб була дорога. З тими труднощами, що виникають від шуму техніки та пилу, ми готові миритися, бо це все тимчасово».

Місцева мешканка Валентина вважає, що це зміни на краще: «Люди задоволені, бо ми цього чекали досить давно. Після цього у нас буде справжній елітний район», - розповіла Валентина.

Дніпрянин Артем не живе на цій вулиці, але буває тут досить часто і вважає, що для міста і для людей дуже добре, коли відбуваються такі позитивні зміни.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook