ГоловнаCуспільство

У Дніпрі будують зливову каналізацію в районах, де її ніколи не було

У Дніпрі продовжують будувати зливову каналізацію там, де її ніколи не було. Саме через її відсутність постійно виникали проблеми відтоку дощової води. Так, на вулиці Моніторній, 7 (ж/м Парус) вже завершено роботи з будівництва зливової каналізації, і це перший двір, де це зроблено з нуля. 

Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«У радянські часи тут була система по збору води, яка дренувала землю. Більш того, за такою схемою функціонує більшість інших житлових масивів міста. Для подолання цієї проблеми був замовлений проєкт на будівництво зливової каналізації, який передбачав дві черги виконання робіт. Спочатку планувалася лише перша черга, але ми вирішили не завдавати незручностей мешканцям і виконати одразу і другу. Наразі проблему уже вирішено, і вода, яка потрапляє з арки, збирається в дощовий колектор і виходить у загальну систему», - розповів головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко. 

Застосовано комплексний підхід, і окрім облаштування зливової каналізації виконано благоустрій дворів. На будівництво 200 метрової системи з нуля було витрачено близько восьми мільйонів гривень. 

«У дворі збудовано три дощоприймачі для збору води з внутрішньодворових ділянок. На вулиці додатково побудовано ще сім камер, і всі розташовані біля дороги, що дозволяє збирати воду з різних сторін. Наразі зливова каналізація працює на 100%, і ми вже завершуємо благоустрій території. При будівництві зливової каналізації ми зіштовхнулися з необхідністю виконувати роботи на великій глибині, також заважали насип та намитий ґрунт», - розповів представник підрядної організації Богдан Малинський. 

Ще одна проблемна ділянка зі старими радянськими мережами, які нікуди не відводили воду, знаходиться по вулиці Богомаза. 

«Ми майже завершили будівництво зливової каналізації та вклали пластикові труби, які з’єднаються з системою на Донецькому шосе. Підрядній організації до включення залишилося вкласти ще сім метрів труби і здійснити роботи по благоустрою. Зараз організація вивозить ґрунт та засипає мережі. Таким чином ми вирішили ще одну проблему з великим скупченням води. До цієї мережі приєдналися і домівки, що знаходяться поруч. Так, за адресою Донецьке шосе, 104 раніше знаходилася каналізація, що виводила воду в тупик. Там співробітники КП «Гідроспоруди» прочистили зливову каналізацію і після цього заасфальтують ділянку. Таким чином ще один двір буде повністю врятований від води, а також отримає благоустрій», - розповів Антон Андрієнко

Директор підрядної організації Ірина Румянцева додала, що вони виконали роботи по вулиці Богомаза, провулку Крушельницької та Донецькому шосе: «Нами були виконані роботи по вкладанню нової труби. За проєктом ми мали вкласти 245 метрів. Залишилося з’єднати два колодязі семиметровою трубою. Були також змонтовані нові колодязі зливової каналізації. Реалізація проєкту на цій ділянці коштувала близько дев’яти мільйонів. Для гарної експлуатації ми не заощаджували на якості матеріалів». 

Ще один з дворів, мешканці якого постійно страждали від підтоплень, знаходиться по вулиці Янтарній у районі будинків №№ 75А, 77А. Наразі тут вже роботи на завершальному етапі. 

«Зливова каналізація вже вкладена, і до 15 жовтня роботи із благоустрою мають бути завершені. Оскільки район закладався вже досить давно, зливова каналізація не була передбачена. Відзначу, що дніпровська міська рада здійснила гарну практику закладання зливової каналізації в дворах. Ці роботи будуть продовжуватися і надалі», - зазначив депутат міськради Сергій Пустовий. 

Представник підрядної організації Руслан Кусатенко додав, що зараз вони виконують відвід води від домів та благоустрій території: «Було встановлено 400 метрів нових пластикових труб та 12 зливових решіток, а також будуть облаштовані майданчики для сміттєвих баків та лав. Окрім цього, буде вкладено 4000 квадратних метрів дорожнього та 1,5 тисячі квадратних метрів тротуарного покриття, а також 900 квадратних метрів відмосток навколо будинків».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook