ГоловнаCуспільство

У Дніпрі презентували дев’ять трамвайних платформ із зупинками по вул. Робочій

У Дніпрі презентували дев’ять трамвайних платформ із зупинками по вул. Робочій

У Дніпрі, по вулиці Робочій, закінчили облаштування дев’ятьох трамвайних платформ із зупинками. Усі платформи зроблені для зручності маломобільних груп населення. Для посадки та висадки пасажирів вони підвищені з пониженими заїздами та викладені тактильною плиткою. Окрім того, на платформах облаштовані сучасні зупинки з навісами та місцями для очікування трамваю.

Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради

«Відтепер пасажири трамвайних маршрутів по вул. Робочій користуються сучасними посадковими платформами. Вони підвищені, особливо це зручно для людей з інвалідністю, похилого віку чи мам з візочками. Відстань між трамваєм та платформою – оптимальна. Вона визначалася з урахуванням можливості проїзду вагонів різного класу, а також спецтехніки, яка розчищає від снігу рейки. Усі дев’ять трамвайних платформ із зупинками облаштовані як за рахунок коштів міського бюджету, так і меценатських коштів. Для обслуговування передамо їх на баланс відповідного комунального підприємства», - розповів директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Ігор Маковцев.

За його словами, місто і надалі продовжуватиме системно оновлювати зупинки громадського транспорту. Так, на сьогодні вже облаштовано 130 нових зупинок як коштом міського бюджету, так і за рахунок інвесторів та меценатів. До кінця року буде встановлено іще понад 30 нових зупинок. А наступного року їх планується більше, ніж 100.

Зі свого боку, спеціаліст сектору контролю та моніторингу виконання договірних зобов'язань відділу пасажирських перевезень департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Іван Васючков зазначив, що на нових трамвайних зупинках іще розмістять різні інформаційні матеріали для пасажирів, зокрема і щодо схем руху трамвайних маршрутів, які тут курсують. Окрім того, згодом тут також з’являться й електронні інформаційні табло, які сповіщатимуть про час прибуття трамваю.

«А загалом вулицю Робочу обрали серед перших для облаштування таких платформ, тому що ця ділянка дещо складна для трамвайного руху через великий нахил. Тому досвід - зробити платформи саме тут - був для нас важливим, щоб потім застосовувати його й на інших трамвайних зупинках по місту, - підкреслив Іван Васючков.

Дніпрянка Любов Петрівна схвалює облаштування нових платформ із зупинками: «По-перше, вони зручні. Тепер комфортно виходити і заходити у вагон. І нові зупинки теж гарні з навісами, сидіннями. Зробили все по-європейськи. Загалом, по усьому місту оновлюють зупинки громадського транспорту. Їх роблять в єдиному стилі. Так і має бути».

Мешканка міста Надія Володимирівна теж задоволена зробленим: «Звісно, усе подобається. Раніше важкувато було як піднятися у вагон, так і зійти. А зараз інша справа».

Молода мама Олександра трамваєм по вул. Робочій пересувається часто і вже неодноразово оцінила зручності нових платформ. «З візочком лише у трамваї і можна проїхати. Часто із сином доводиться пересуватися цим транспортом по Робочій, і нові зроблені платформи просто спасіння. Зручно з візком зайти і вийти з вагону. Вони цілком для цього пристосовані. Дуже добре, що роблять такі об’єкти за усіма нормами доступності», - додала Олександра.

Нагадаємо, першу підвищену трамвайну платформу раніше облаштували на зупинці по вул. Воскресенській, 13.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook