ГоловнаCуспільство

Покращення обслуговування пасажирів у міському автобусному транспорті

Покращення обслуговування пасажирів у міському автобусному транспорті

У Дніпрі з минулого тижня в салонах міських автобусів розміщено інформаційні дані про водія, який керує автотранспортом. Такі таблички вже у наявності в 90% автомашин. Це робиться, перш за все, для покращення обслуговування пасажирів.

Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради

«На табличці вказано ім’я та прізвище водія, назва підприємства перевізника та контактний телефон, за яким можна звертатися в разі виникнення запитань або спірних ситуацій. Пасажири мають можливість поскаржитися на дії конкретної людини. У разі, якщо скарг буде багато, будуть вжиті відповідні заходи покарання не тільки щодо водія, а й самого автотранспортного підприємства»,- зазначив спеціаліст сектору контролю та моніторингу договірних зобов’язань департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Іван Васючков.

Також він додав, що водії, які працюють на міських маршрутах, проходять інструктаж щодо виконання своїх обов’язків, які прописані законодавством. Крім того, коли в салонах з’явилися таблички, водії стали більш дисципліновані, та скарг від мешканців поменшало.

«Наразі ми маємо нововведення – це розміщення в салонах автобусів даних про водія та АТП з вказаним контактним номером телефону. Таким чином ми прагнемо покращити обслуговування пасажирів шляхом вирішення конкретних ситуацій, які виникають із водіями. У разі появи скарг на адресу нашого співробітника, ми спершу проводимо роз’яснювальну бесіду, якщо не допомагає, то буде штраф, найгірше – звільнення», - сказав засновник автотранспортного підприємства «Технополіс» В’ячеслав Павленко.

Водій автобусу маршруту № 88 Микола Соловйов до таблички із даними ставиться із розумінням, каже, що це така ж норма, як і бейджі у продавців, касирів та людей інших професій.

«За день повз мене проходять сотні людей, так, щоб усім все подобалося, не буває. Тому виникають якісь суперечки, але намагаюся не доводити до конфліктів. Найактуальніші незадоволення сьогодні – це негатив на прохання вдягнути маску, а ще незадоволення відмовою приймати гроші, що вилучаються з обігу. Загалом же знаходимо спільну мову», - розповів чоловік.

Пані Валентина часто їздить саме на автобусах 88-го маршруту. Жінка задоволена обслуговуванням на цьому маршруті, каже, що автобуси великі, прибувають за розкладом, а от тепер ще й про водія дані доступні.

«Вважаю, що ці дані – знак того, що пасажири теж мають право висловлюватися та вимагати до себе більш шанобливого ставлення. Адже трапляється таке хамське поводження, і ти не знаєш до кого звернутися за захистом своїх прав. Однак претензій до водіїв на цьому маршруті я не маю», - сказала жінка.

Мешканець міста Олександр, каже: «Надавати інформацію про водія та АТП - це правильно, адже я розумію, як звати людину, у разі чого можу звернутися до неї. Якщо трапиться конфлікт, то буде зрозуміло, з ким і як його вирішувати».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook