ГоловнаCуспільство

Команда Олександра Вілкула - єдині, хто вірні пам'яті про подвиг нашого народу і ніколи не зрадять ветеранів, - Яна Матвєєва

Команда Олександра Вілкула - єдині, хто вірні пам'яті про подвиг нашого народу і ніколи не зрадять ветеранів, - Яна Матвєєва

До 76-ї річниці Визволення України від фашистських загарбників представники Блоку Вілкула «Українська перспектива» в Дніпропетровській області проводять масштабну акцію «Разом переможемо!». В рамках заходу в усіх містах, селах, районах Дніпропетровщини представники Блоку Вілкула зустрічаються з ветеранами, учасниками війни, опорядковують пам'ятні місця, проводять суботники та висаджують дерева. У Марганці та Покрові лідер Блоку Олександр Вілкул разом із кандидатами від політичної сили Андрієм Шипком, Яною Матвєєвої, Наталією Дяченко вшанували пам'ять загиблих під час визволення України та області.

Про це повідомили у прес-службі партії.

Олександр Вілкул сказав: ”Разом переможемо!” - це наша спільна справа. І я вдячний кожному жителю області, хто долучається до неї. У кожному місті, селі та районі ми проведемо зустрічі з ветеранами, опорядкуємо пам'ятні місця. Для нас це НЕ обов'язок, а внутрішня потреба - піклуватися про наших Героїв. І не лише до Дня Перемоги чи напередодні святкових дат, а щодня, допомагаючи їм і намагаючись передати їм нашу глибоку повагу та оточити турботою. Це наші непорушні принципи - збереження пам'яті про наших Героїв-переможців та правди про Велику Вітчизняну війну».

Кандидат на посаду міського голови Марганця Яна Матвєєва зазначила: «Олександр Вілкул та наша команда - єдині, хто після 2014 року системно підтримує ветеранів, попри погрози радикалів проводить масштабні святкування Дня Перемоги 9-го Травня. Команда Блоку Вілкула - єдині, хто вірні пам'яті про подвиг нашого народу та ніколи не зрадять ветеранів».

У Марганці біля меморіалу «Вічний вогонь» разом із представниками Блоку «Українська перспектива» посадили молоді деревця та поклали квіти діти війни, ветерани праці МГЗК Любов Савченко, Галина Грушева, Геннадій Родін, Володимир Котов, Анатолій Супрун.

Наталя Дяченко, кандидат на посаду міського голови Покрова, сказала: «Ми пам'ятаємо про наших героїв - людей, які віддали своє життя, перемогли фашизм у Великій Вітчизняній війні. Блок Вілкула «Українська перспектива» твердо стоїть на захисті історії та наших ветеранів. Ми робитимемо все можливе, аби імена героїв не були забуті, щоб світла пам'ять про народний подвиг жила вічно».

У Покрові разом з командою Блоку Вілкула квіти на Алеї Слави поклали діти війни Володимир Вакуленко та Леонід Бородай.

Нагадаємо, що впродовж десятиліття на Дніпропетровщині в рамках комплексної програми Олександра Вілкула депутати всіх рівнів і волонтери Фонду «Українська перспектива» системно підтримують ветеранські організації, надають ветеранам допомогу, передають їм продукти та медикаменти. Щорічно прихильники Блоку Вілкула у Дніпрі, Кривому Розі, Кам'янському, Павлограді, Марганці, Нікополі, Покрові, Новомосковську та в інших містах і районах Дніпропетровської області приводять до ладу пам'ятники й меморіали Великої Вітчизняної війни.

У рамках проєкту Олександра Вілкула «Вони живі, поки ми пам'ятаємо» з 2011 року жителі області в День Перемоги - 9-го Травня, виходять на вулиці міст і крокують урочистим маршем центральними вулицями, тримаючи в руках світлини з зображеннями дорогих своїх родичів-фронтовиків.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook