ГоловнаCуспільство

У Дніпрі від партії «Громадська сила» роздавали продуктові пакети виборцям, відкрито кримінальне провадження - соціолог розповіла про грубі порушення

Кандидат соціологічних наук, соціолог-аналітик, учасниця громадської ініціативи «Прозорі вибори» Оксана Зубарєва повідомила, що партія “Громадська сила” намагається підкупити громадян у переддень виборів. Про це стало відомо під час прес-конференції.

“18 жовтня на житловому масиві Ігрень дніпряни помітили людей, що розвозили продуктові набори від партії Загіда Краснова «Громадська сила». Разом з пшеничною крупою, рисом та олією у пакетах була інструкція, як голосувати за «Громадську силу» і її кандидата в мери.

По цій справі у ГУНП Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження по ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму).

Бачимо, що люди зі штабу Краснова організували масову роздачу продуктових наборів, а це є явним підкупом виборців напередодні голосування, що прямо заборонено чинним виборчим законодавством.

Це кваліфікується як порушення ст. 160 КК України, і загрожує позбавленням волі до 2-ох років», - зазначила Оксана Зубарєва.

Не додає позитивного іміджу політику і звернення до псевдо соціологічних служб, які внесені до чорного списку соціологів й спеціалізуються на фейкових дослідженнях. Якщо ми подивимось на дослідження авторитетних соціологічних агентств, як “Рейтинг” та “Социс” то побачимо, що рівень підтримки цього політика не перевищує 8-12 %.

«Звертає увагу і фактчекінг публічних звернень Краснова, який демонструє елементи маніпуляцій, зокрема, політик часто опускає частину інформації, підмінює поняття, не завжди коректно порівнює дані. Це й самопіар за рахунок відремонтованих нібито із коштів власного фонду майданчиків та дворів, хоча ремонт був проведений бюджетним коштом. Не дивлячись на досить великий досвід роботи у міськраді Дніпра, а це більш ніж 15 років, цей політик так й не зміг завоювати симпатії дніпрян, що демонструють усі програні їм виборчі кампанії. За весь цей час він так і не зміг зайняти місце, вище депутата міської ради, а його методи ведення передвиборчої кампанії вже давно є неактуальними. Навпаки, члени партії досить часто попадають у скандали.

Зважаючи на неодноразові спроби посісти мерське крісло, ситуацію з Загідом Красновим можливо описати як «синдром Гудеріана», коли політик, який об’єктивно зазнає поразки, суб’єктивно позиціонує себе як переможець», - повідомила Оксана Зубарєва.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook