ГоловнаCуспільство

«Про нас турбуються та цінують!», — лікарі та дніпряни із захопленням розповідають про оновлені медцентри міста

Містяни та медичні працівники у захваті від якісних змін у медицині Дніпра. Оновлені амбулаторії, поліклініки та лікувальні центри не йдуть у жодне порівняння з тим, що було раніше. Приміщення стали світлими та просторими, у коридорах для пацієнтів є зручні дивани і необхідні тактильні позначки, а сходи, проходи пристосовані до потреб маломобільних пацієнтів.

Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Філатов турбується про тих, хто лікує, і хто приходить лікуватися. Дякуємо, що він розуміє цей пріоритет», — кажуть містяни.

Люди переконані, що Дніпро — місто, що будують з любов’ю. За таким принципом оновили центр первинної медико-санітарної допомоги №9, де опікуються здоров’ям понад 22,5 тис. мешканців Індустріального району. Місто виділило кошти на придбання сучасних комп’ютерів та необхідної техніки для лікарів. У приміщенні також зробили зручними та комфортними третій та четвертий поверхи. Пенсіонерка Валентина Кучка тепер із комфортом очікує прийому лікаря. Жінка розповідає, що мешкає на житломасиві Лівобережний двадцять років, протягом яких їй неодноразово доводилося відвідувати амбулаторію, але раніше тут було незручно.

«Незручно було, бо нічого не робилося. Тепер зміни вражають. Крім загального ремонту нарешті враховують потреби тих, у кого зір слабкий. Тепер тут дуже все змінилося. Добре стало, а лікарі наші — професіонали. Дякую Філатову, що дбає про це. Він дуже багато зробив для міста, особливо для людей мого віку — і транспорт новий хороший, і безкоштовні табори відпочинку», — захоплено розповідає пані Валентина.

Інші пацієнти старшого віку також наголошують, що Філатов їм як син, адже турбується про їхній комфорт і безпеку, наче для рідних. У коридорах лікувального закладу обрали теплі приємні кольори, котрі особливо тішать маленьких пацієнтів. Дніпрянка Олеся Олефіренко прийшла з сином до сімейного лікаря.

«Нам дуже подобається те, як стало після ремонту. Задоволені якістю обслуговування і ремонтом. Стало зручно заходити. Прибрали решітку з дитячого відділення. Стало дуже добре», — ділиться враженнями жінка. Лікарі, що працюють у центрі, тепер на роботу приходять з радістю.

«Різниця дуже велика. Було, що в кабінеті сиділи по троє лікарів. Ремонту не було, не було обладнання під рукою, ані кондиціонерів, ані теплої води. Тепер — інша справа. Відчуваємо турботу та підтримку нашого Бориса Філатова. Працювати насправді стало приємно. Комфортно приймати пацієнтів і робота — ефективніша. Принтер, комп’ютери — у нас все є», — говорить Ніна Бородина, і додає, що на період пандемії коронавірусу вона та її колеги забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту. 

Загалом за п‘ять років у єдиному медичному просторі Дніпра сталося чимало позитивних змін. Центр первинної медико-санітарної допомоги №9 — п’ятий із дев’яти запланованих об‘єктів, які після якісного ремонту за європейськими стандартами цьогоріч відкриються у Дніпрі. Раніше цю будівлю не реконструювали близько 30 років. 

«Ми робимо все за єдиним стандартом — щоб люди, наші земляки, почувалися тут комфортно. Те саме стосується і лікарів. Ми і надалі розвиватимемо єдиний медичний простір. У наступні періоди робитимемо ремонти на всіх поверхах наших центрів медико-санітарної допомоги», — зазначив мер Дніпра Борис Філатов.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook