ГоловнаCуспільство

​ДТЕК Дніпровські електромережі інвестував у розвиток енергоінфраструктури Кривого Рогу понад 52 млн грн

​ДТЕК Дніпровські електромережі інвестував у розвиток енергоінфраструктури Кривого Рогу понад 52 млн грн

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі провели модернізацію трансформаторних підстанцій (ТП) та реконструкцію ліній у Кривому Розі, що забезпечують світлом жителів міста. Вже капітально оновили понад 26 кілометрів мереж, 23 ТП та встановили 7 нових сучасних комплектних трансформаторних підстанцій. Така модернізація дозволить задовольнити зростаючі потреби містян в електриці та забезпечить їх надійним та сучасним джерелом електропостачання. Про це повідомили в прес-службі компанії.

З ростом енергоспоживання в Кривому Розі зростають й вимоги до параметрів якості електроенергії. ДТЕК Дніпровські електромережі – соціально відповідальна компанія, яка системно модернізує енергетичну інфраструктуру міста, роблячи її більш сучасною.

«ДТЕК діє в інтересах України, забезпечує надійність електропостачання та комфорт клієнтів. В цьому році ми інвестували у розвиток енергоінфраструктури Кривого Рогу52,6 млн грн. Зокрема, понад 9,3 мільйони – у будівництво семи нових трансформаторних підстанцій для мешканців вулиць Козаченка, Солов'їній, Кільцевої, Дощової та інших районів міста. А також провели капітальний ремонт 23-х трансформаторних підстанцій 6/10-0,4 кВ, які забезпечуватимуть стабільне живлення житлових кварталів», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Оснащення міста новими сучасними трансформаторними підстанціями енергетики продовжать й в наступному році. Для цього вже виконали проєктування ще шести розвантажувальних ТП Кривого Рогу на вулицях: Б. Хмельницького, Локомотивна, Серафімовича, Медова, Сєрова та Шепетівська.

Фахівці компанії провели реконструкцію одинадцяти кабельних та повітряних ліній 6-10 кВ, що задіяні в електрозабезпеченні районів: 44-квартал, 2-й та 3-й м-н Східний, селища Новоівановка та центральної частини міста. А ще виконали капітальні ремонти мереж по вулиці Промислова, Шишкіна, В. Котак, І. Сірка та Матросова. Загальна протяжність відремонтованих ліній 6-10 кВ склала 18,6 км. Та ще 7,6 км – ліній низької напруги 0,4 кВ, які безпосередньо живлять житлові будинки.

Крім того, у 2020 році жителям Кривого Рогу безкоштовно встановили майже 10 тисяч автоматизованих приладів обліку, які допомагають клієнтам управляти своїм споживанням та економити на електриці завдяки 50%-му нічному тарифу. Ще тисячу «розумних лічильників» встановлять до кінця грудня.

Довідка

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook