ГоловнаCуспільство

Майже 100 інфраструктурних проєктів планує втілити Дніпропетровська ОДА у 2021 році

У 2021 році на Дніпропетровщині планують збудувати та реконструювати майже 100 об’єктів. Це школи, садочки, стадіони, дороги у різних куточках регіону. Список проєктів – спільна робота ДніпроОДА, депутатів і територій. Його затвердили на сесії облради. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Робота розгорнеться по всій області. Підхід такий: сучасна інфраструктура – для кожного. І мешканця міста, і віддаленого селища. Рухаємося до цієї мети», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Серед планів – реконструкція водоводів, розповів голова облради Микола Лукашук. Зокрема, проблему з водою вирішуватимуть у Новомосковському районі. 

«Жителі деяких населених пунктів області ніколи не бачили води у крані. У цьому році ми спрямували кошти саме на будівництво систем водопостачання для цих територій», – розповів Микола Лукашук. 

Запланували й реконструкцію шкіл – у Дніпрі, Кам’янському, Марганці, Нікополі та кількох районах області.

«У списку на цей рік й дитсадки. Два з них зводимо «з нуля» – у Покрові та Старих Кодаках. Проєкти – принципово нові. У таких садочках дітям буде цікаво та комфортно», – розповів очільник області Валентин Резніченко. 

Як і у всій країні цьогоріч, на Дніпропетровщині зробили акцент на розвитку медицини. Запланували будівництво і реконструкцію амбулаторій та лікарень. 

«Один з головних проєктів – реконструкція дитячої лікарні №5 у Дніпрі. Створюємо медзаклад нового рівня – комфортний, технологічний. Там допомагатимуть малим зі всієї області», – наголосив перший заступник голови ОДА Володимир Орлов. 

Серед запланованих об’єктів – спорткомплекси, басейни, стадіони. Ремонтуватимуть й дороги. Роботи розпочнуться, тільки-но дозволить погода. 

Більшість із запланованих проєктів втілюватимуть за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво». 

Загалом бюджет розвитку Дніпропетровської області на 2021 рік – понад 2,5 млрд грн. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook