ГоловнаCуспільство

У Дніпрі показали, як нові зупиночні комплекси рятують пішоходів від наїзду авто

У Дніпрі показали, як нові зупиночні комплекси рятують пішоходів від наїзду авто

У Дніпрі встановлюють нові зупиночні комплекси. Всі вони  відповідають стандартам безбар’єрності та інклюзивності. А для підвищення рівня захисту пасажирів, які очікують на громадський транспорт, кожна зупинка обладнана спеціальними стовпчиками та урнами-відбійниками. Такі бар’єри не дозволяють автівкам потрапити на зупинки та покалічити людей. Безпека дніпрян – одне з головних завдань реалізації програми міського голови Бориса Філатова «Безпечне місто». Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«Півроку тому на зупинці «Маленький Париж» біля будинку №22, що на проспекті Олександра Поля, трапилося ДТП. Тоді водій легкового автомобіля не впорався із керуванням та влетів у зупинку. Його швидкість була понад 90 км/г. Від ушкоджень людей захистила встановлена на зупинці урна-відбійник», – розповів спеціаліст сектору контролю та моніторингу департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Іван Васючков.

Також він додав, що захисні елементи та надійну конструкцію має кожна зупинка нового зразка, які встановлюють у місті з 2017 року. Наразі їх вже близько 160. Цьогоріч планується встановити ще 18. 

«Захисні елементи, як і сама конструкція зупинки, розроблена проєктувальниками так, аби створити безпечні умови для пасажирів, що чекають на громадський транспорт. Так стовпчики розміщуються уздовж посадкового майданчика на відстані 1,5 метри один від одного та за 75 см від  проїжджої частини. Під час монтажу їх заглиблюють на 60 см, армують та бетонують, бетон також заливають у саму трубу стовпчика. Товщина металу для урн-відбійників –  6 мм, їх встановлюють так само як і стовпчики. Сама конструкція зупинки також дуже надійна, адже стійки змонтовані болтовим з’єднанням, яке використовують під час будування мостів», – зауважив інспектор КП «Дніпротранскомплекс» ДМР Олексій Орєшин. 

Дніпряни задоволені, появою таких зупинок. Кажуть, що відчувають себе зручно та безпечно, очікуючи громадський транспорт. 

«Я давно живу у цьому районі. Про те, що тут має зупинятися транспорт, раніше свідчила лише табличка на стовпі. Зараз є повноцінна зупинка, яка має освітлення, навіс, сидіння. Крім того, є табло, яке сповіщає про час прибуття транспорту. Це дуже зручно. А стовпчики мають захисну функцію, тому намагаюся за них не виходити», – відзначила пані Наталія.

Мешканка міста Анастасія говорить: «Подобається, що на зупинках розміщено схеми руху транспорту, а також номери маршрутів, які тут курсують. Це зручно не тільки для мешканців, а й для тих, хто у місті вперше».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook