ГоловнаCуспільство

Як тимчасово безробітні беруть участь у підготовці парків Дніпра до літнього сезону

У Дніпрі відновлюють парки міста після зими. У парку ім. Т. Г. Шевченка ремонтують дитячі майданчики, підрізають дерева та очищають пляж. Допомагає і техніка – чотири підйомники, дробильна машина та вантажний транспорт. 

Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради. 

Більше всього парки після холодів страждають від вандалізму, поділився Денис Старожук, начальник відділу утримання парку ім. Т. Г. Шевченка КП «Дирекція територій і об’єктів рекреації» міськради. 

«Більше всього робіт ми проводимо зафарбовуючи рекламу наркотиків, які майорять на будівлях парку та відклеюємо наліпки з ліхтарів, а далі вже прибираємо сміття. На підготовку території нам знадобиться приблизно два тижні. А от косметичне прибирання парку Шевченка йде круглий рік», - додав Денис Старожук. 

А ще на території посадять унікальні для Дніпра газони: «Мавританські газони універсальні, їх не треба буде поливати, вони не потребують покосу і водночас милують око. Засадимо частково квітники, вільні площі вздовж центральних алей парку Шевченка, і посадимо їх на Монастирському острові, біля пам’ятника Кобзареві», - поділилася інженерка садово-паркового господарства КП «Дирекція територій і об`єктів рекреації» міськради Тетяна Демченко. 

Активно йде робота і у молодіжному парку «Новокодацький». Тут допомагають прибирати територію на громадських роботах тимчасово безробітні містяни. За годину роботи платять – 36,11 грн, зазначила начальниця відділу організаційно-аналітичної роботи інспекції з питань праці міськради Людмила Черкез.

«На роботу можуть вийти ті люди, які зареєстровані у центрі зайнятості», - розповіла Людмила Черкез.

Для Дніпра такі роботи мають велике значення, бо територія парків буде чистою, а для безробітних – це додатковий підробіток, вважає начальниця відділу рекрутингу Юлія Лимар: «За три роки такими роботами зацікавились більше півтори тисячі містян». 

На проведення тимчасових громадських робіт цього року місто виділило зі свого бюджету 1 млн 230 тис грн. Наразі роботи проводяться лише у парках. У 2021-му планують розширити вакансії для тимчасових громадських робіт.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook