ГоловнаCуспільство

«Я люблю тебе, Дніпро»: у місті презентували короткометражний фільм, підтриманий фондом «Культурна столиця»

«Я люблю тебе, Дніпро»: у місті презентували короткометражний фільм, підтриманий фондом «Культурна столиця»

У Дніпрі, у Музеї Українського живопису, презентували короткометражний фільм режисерки Катерини Стрельченко «Я люблю тебе, Дніпро». Проєкт реалізовано в рамках гранту від фонду «Культурна столиця». Про це повуыдомляэ прес-служба Дніпровської міської ради.

«Тема кінематографу, його розвиток у нашому місті дуже важливий. Катерина Стрельченко – талановита режисерка. Тому, звісно, підтримали створення фільму про наше місто. А загалом це ще один вклад до мети – культурної столиці», - підкреслив голова Художньої ради при міському голові Григорій Гельфер.

Зі свого боку Катерина Стрельченко подякувала за надану підтримку: «Без «Культурної столиці» реалізувати цей проєкт було б надто складно. Зйомки проходили у грудні минулого року на різних локаціях – це метро, «Менора», заводи, виші, набережна, кафе. Фільм про взаємовідносини між Дніпром і мешканцями, як вони ставляться до міста. Підібралися цікаві персонажі і про місто у фільмі багато чого цікавого розповіли. Загалом у стрічці нема жодного професійного актора. Героїв знаходили і через соціальні мережі».

Головна героїня фільму – хореграфиня, танцівниця Аліса Барамідзе. Дівчина упродовж усього фільму танцює на різних локаціях і розповідає про свою любов і вдячність Дніпру.

«Попри те, що вже мешкаю у Києві, оскільки там навчаюся, Дніпро назавжди залишиться моїм рідним містом. Щоразу, коли приїжджаю сюди, 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook