ГоловнаCуспільство

Понад 25 тисяч інвентаризаційних справ містить електронний реєстр обліку об’єктів нерухомого майна у Дніпрі

Понад 25 тисяч інвентаризаційних справ містить електронний реєстр обліку об’єктів нерухомого майна у Дніпрі

У Дніпрі з 2017 року ведеться реєстр обліку об’єктів нерухомого майна, до якого занесено вже понад 25 тис. інвентаризаційних справ з матеріалами технічної інвентаризації. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міськради.

За словами завідувача сектору обліку інвентарних та облікових справ управління департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур ДМР Олександра Панченка, згаданий реєстр дозволяє накопичувати та зберігати матеріали технічної інвентаризації того чи іншого об’єкту нерухомого майна.

«На сайті Дніпровської міської ради у розділі «Відкрите місто» міститься відповідний реєстр. Кожен бажаючий може перевірити законність виготовленого технічного паспорту на те чи інше нерухоме майно. Водночас міська рада відповідні технічні паспорти не виготовляє. Це роблять відповідні установи, які мають ліцензію на цей вид діяльності. Саме вони передають до нас ці документи, яким надаємо номер інвентаризаційної справи, тобто реєструємо технічні паспорти», - розповів під час пресконференції 12 березня Олександр Панченко.

Він також додав, що електронним реєстром обліку об’єктів нерухомого майна, зокрема матеріалами технічної інвентаризації, активно користується не лише мешканці, а й міські служби, зокрема й для надання адреси, ведення в експлуатацію будівлі тощо.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook