ГоловнаCуспільство

Взаємодія влади та громадськості: як у Дніпрі упорядковується міський простір

Взаємодія влади та громадськості: як у Дніпрі упорядковується міський простір

У Дніпрі облаштування паркувального простору відбувається у взаємодії місцевої влади та громадськості. Так результатом співпраці представників КП «Міськавтопарк» та спільноти Urban Dnipro стало створення комфортного простору для власників авто і для пішоходів на вулиці Старокозацька біля будинку № 7. Тут облаштували карман для паркування, відділили пішохідну зону, захистили тротуари стовпчиками. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«Разом із КП «Міськавтопарк» та департаментом благоустрою та інфраструктури ми розроблювали концепцію планування вулиці. У результаті упорядкували місця для паркування автомобілів, створили безбар’єрне середовище, захистили тротуари стовпчиками так, щоб машини не могли заїхати на них та повернули законний простір пішоходам. Такого підходу вимагає сучасна урбаністична практика», – сказав представник спільноти Urban Dnipro Руслан Ширинов.

У 2020 році у Дніпрі провели ремонтні роботи на 55 паркувальних ділянках. На 28 з них облаштуваи кармани для паркування та тротуари, створили видиме зонування для всіх учасників дорожнього руху, встановили антипаркувальні стовпчики. На інших 27 ділянках замінили асфальт, плитку тощо. Цьогоріч планується облаштувати близько 43 адрес. 

«Місця для паркувань у Дніпрі облаштовуються в залежності від інфраструктурних можливостей. Однак впорядкування простору міста, дає і автомобілістам, і пішоходам розуміння про їхні зони відповідальності, щоб не наражати одне одного на небезпеку», – зазначив директор КП «Міськавтопарк» ДМР Дмитро Омельченко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook