ГоловнаCуспільство

Газ «під ключ»: комплексна послуга для тих, хто прагне заощадити гроші та час

Як відомо, приєднання до газової мережі – складний технологічний процес, який варто довіряти лише професіоналам. Комфортне споживання газу залежить насамперед від якості робіт з будівництва зовнішніх та внутрішніх газових мереж, індивідуального підбору газового обладнання. Саме про те, як газифікувати домоволодіння без зайвих турбот, піде мова у цій публікації. Про це розповідає директор з капітального будівництва АТ «Дніпрогаз» Володимир Ткаченко.

Пане Володимире, розкажіть про переваги використання природного газу як енергоресурсу.

Будуючи будинок або купуючи квартиру, кожен з нас мріє про затишок і комфорт. Особливо важливим питанням є вибір джерела постачання енергії. Природний газ тут є неодмінним фаворитом. По-перше, використання блакитного палива для опалення оселі дозволяє економити кошти. Опалення газом обійдеться мінімум вдвічі дешевше, ніж опалення електрикою, адже вартість одного кіловату енергії з газу при ціні 6,99 грн за 1 кубометр складає менше 70 копійок. У той же час 1 кіловат електрики нині коштує майже 2 гривні. 

По-друге, газ - досить зручний енергоресурс. Він постачається до будинку по трубах і споживачам не треба турбуватись про те, що він може закінчитись, як, наприклад, дрова або вугілля. До того ж, використання природного газу заподіює найменшу шкоду довкіллю. При його згорянні виділяється на 60% менше парникових газів, аніж при згорянні вугілля чи мазуту. Крім того, немає тих шкідливих і токсичних речовин, які виділяються при згоранні інших видів палива - оксидів сірки, азоту та важких металів. Тож газ - екологічне паливо.

І ключова перевага - надійність. Час від часу в наших будинках і квартирах з різних причин на деякий час зникає те чи інше благо цивілізації: вода - холодна чи гаряча, централізоване опалення, електрика. Газ – надійне паливо, адже спеціалісти нашої компанії забезпечують безперебійну доставку газу до осель клієнтів в режимі 24/7.

"Дніпрогаз" надає послуги з комплексної газифікації. Розкажіть, чому дніпряни мають звертатись з цією задачею саме до вас?

Наша компанія ексклюзивно надає послуги з приєднання до газорозподільної системи. З газовими мережами ми працюємо майже 65 років. Цілком логічно, що АТ "Дніпрогаз" є беззаперечним лідером у наданні ліцензованої послуги з газифікації.

Неабияке значення має компетентність персоналу, який надає комплекс послуг з приєднання до газових мереж. Саме досвід наших фахівців у поєднанні з новітніми технологіями дозволяє виконувати роботи будь-якого рівня складності. Працівники компанії, які будують газові мережі, щомісяця проходять атестацію у спеціалізованих лабораторіях. Наприклад, газозварювальники щомісяця здають зразки зварених власноруч деталей. Далі вони передаються на експертизу і проходять випробування. Усі співробітники, задіяні у будівництві газових мереж, підтверджують свою кваліфікацію щомісяця, адже газ помилок не пробачає. Також зазначу, що в роботі ми використовуємо виключно сертифіковані матеріали, які проходять вхідний контроль та протестовані на відповідність міжнародним стандартам якості.

Який порядок приєднання до газових мереж?

Якщо вам потрібно газифікувати будинок чи підприємство, збудувати внутрішньобудинкові мережі та підібрати обладнання для опалення, необхідно звернутися до 104.ua клієнтського простору по вул. Паторжинського, 24, написати заяву у персонального менеджера, який надалі контролюватиме усі етапи підключення і навіть допоможе підібрати газове обладнання. Окрім заяви, потрібно надати пакет документів.

Перелік документів, які необхідно надати побутовим споживачам юридичним особам та ФОП, можна переглянути на сайті АТ «Дніпрогаз».

Розкажіть більш детально про послуги стандартного та нестандартного приєднання. У чому полягає різниця між ними? Приєднатись до газових мереж можуть усі. Абсолютно не суттєво, мешкаєте ви у місті або ж у приватному секторі. Єдине, що має значення – відстань до газопроводу та потужність споживання. 

Потужність - це максимальний об’єм використання газу усіма наявними газовими приладами. Простіше кажучи, це той обсяг газу, який може споживати домогосподарство або підприємство, якщо включить усі газові прилади одночасно. Для цього до підключення необхідно надати паспорти газового обладнання, яке планується встановити на об’єкті замовника. Саме ці фактори і впливають на швидкість та вартість приєднання до газорозподільної системи. 

Якщо потужність газоспоживання не перевищує 16 куб. м/год., а відстань до місця приєднання по прямій лінії не перевищує 25 метрів у сільській та 10 метрів у міській місцевості – ви можете скористатись послугою стандартного приєднання. Строк такого приєднання - до 90 днів, а вартість у кожному регіоні фіксована. Зауважу, що з 1 січня 2021 року Постановою НКРЕКП від 16.12.2020 р. № 2488 затверджені діючі ставки плати за стандартне приєднання до газових мереж у Дніпропетровській області. Залежно від типорозміру лічильника і місцевості суми варіюються від 12,7 тис. грн до 18,6 тис. грн без ПДВ.

Якщо клієнт має інші параметри – йому підійде нестандартне приєднання. Строк і вартість тут будуть індивідуальними, залежно від технічних умов реалізації проекту. 

Як бачите, приєднатися до газорозподільної системи легко! Допоможе у цьому наша команда фахівців АТ «Дніпрогаз». Ми гарантуємо експертне виконання проектування, будівельних робіт, як зовнішніх, так і внутрішніх мереж, пуск газу, підбір і встановлення обладнання. Тож радимо довіряти роботи на газових мережах лише професіоналам своєї справи.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook