ГоловнаCуспільство

Кар’єрні перспективи для молоді: ДТЕК Дніпровські електромережі розширив програму дуальної освіти для студентів

У 2020-2021 навчальному році ДТЕК Дніпровські електромережі реалізує програму дуальної освіти у партнерстві з 6 навчальними закладами. Серед них — НТУ «Дніпровська політехніка», Дніпровський державний технікум енергетичних та інформаційних технологій, Кам'янський державний енергетичний технікум, Український політехнічний технікум Державного університету економіки і технологій, Фаховий коледж ракетно-космічного машинобудування ДНУ таПолітехнічний коледж Криворізького національного університету. Цього року до практичних занять у компанії залучився 31 студент. Про це повідомили в прес-службі компанії. 

Студенти, які беруть участь у програмі дуального навчання ДТЕК Дніпровські електромережі, проходять навчання в структурних підрозділах компанії та отримують робоче місце за фахом. Навчаються та працюють на позиціях електромонтера та електрослюсаря з ремонту обладнання розподільчих приладів. За кожним учасником програми закріплено професійного наставника, який супроводжує на всіх етапах практичної частини навчання. Зі студентами уклали тристоронні договори на здобуття освіти за дуальною формою, а також строкові трудові договори. Вони щомісяця отримують офіційну зарплатню та на них поширюється дія соціального пакета, передбаченого для працівників компанії.

«ДТЕК Дніпровські електромережі – надійна та відповідальна компанія, яка дбає про майбутнє України та підтримує талановиту молодь. У минулому навчальному році у програмі дуального навчання нашої компанії брали участь 25 студентів. З них 15 молодих фахівців успішно пройшли навчання й продовжили працювати у компанії на постійній основі. У 2020-2021 році ми розширили кордони проєкту та збільшили кількість учасників – наразі у нас проходить навчання 31 студент. У кінці навчального року ми також запропонуємо працевлаштування найуспішнішим молодим фахівцям», - розповів генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Головні переваги дуального навчання в тому, що воно передбачає 70% практики на підприємстві та 30% теорії в навчальному закладі. В основі програми — закріплення здобутих знань в умовах виробництва. Дуальна освіта готує майбутніх працівників за потребами роботодавця. Після випуску студенти адаптовані та вміють працювати з обладнанням конкретного підприємства. Дмитро Сідоров – один з учасників дуальної програми ДТЕК Дніпровські електромережі, який вже понад рік працює та навчається в компанії.

«Наразі навчаюся на 4-му курсі Кам'янського державного енергетичного технікуму. І паралельно працюю електромонтером з експлуатації розподільних мереж у Пятихатському РЕМДуальну форму обрав тому, що це унікальна можливість вчитися та закріплювати теорію на практиці на підприємстві, отримувати зарплатню. А в майбутньому – будувати кар'єру в компанії ДТЕК», – розповідає Дмитро.

У майбутньому 2021-2022 навчальному році компанія планує прийняти за дуальною програмою ще близько 25 студентів. Для того, щоб стати учасником програми дуального навчання, студент має здобувати освіту за спеціальністю, що пов’язана з енергетикою, навчатися на 3-4 курсі одного з навчальних закладів, що уклав угоду з компанією, заповнити анкету та пройти відбір.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook