ГоловнаCуспільство

Дворівнева розв’язка та кілометри нової дороги: під Дніпром зводять об’їзну

Дворівнева розв’язка та кілометри нової дороги: під Дніпром зводять об’їзну

Продовжується будівництво 7-кілометрової ділянки об’їзної дороги Дніпра. На перетині з вулицею Аеропортівською мостовики зводять дворівневу розв’язку. Забивають буронабивні палі. Вони слугуватимуть фундаментом шляхопроводу. Із ходом будівництва під час робочої поїздки ознайомилися заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко та очільник Укравтодору Олександр Кубраков. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

«Цей обхід дуже потрібен місту. Щоб багатотонні фури не їхали через Дніпро, – сказав заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко. – Наша амбітна ціль, щоб об’єкт був завершений до 30-річчя незалежності України».

Будівельники вже встановили 28 буронабивних стовпів. Загалом їх буде 44. На монтаж кожної палі йде до 50 кубічних метрів бетону та один-два дні роботи. 

На з’їздах облаштовують земляну «подушку». Далі буде шар щебню. Вже на нього укладатимуть асфальт.   

Над зведенням шляхопроводу працюють зо три десятки людей та 15 одиниць техніки. Розв’язка матиме по 2 смуги у кожен бік. 

«Об’їзна – один із важливих об’єктів «Великого будівництва» у Дніпропетровській області. Серед головних і траса Н-31 Дніпро-Решетилівка. А ще розпочинаємо оновлювати дорогу в бік Ізвариного – до Луганської області. Там вже стартував ремонт трьох ділянок»,зазначив голова Укравтодору Олександр Кубраков. 

Роботи на об’їзній йдуть і на інших ділянках. Зокрема, на відрізку 1,2 км, що примикає до шляхопроводу через вулицю Мільмана. Там завершують облаштовувати нову систему водовідведення. 

Зводять й окрему споруду для проїзду сільгосптехніки. Залишилася гідроізоляція та асфальтобетонне покриття.   

На інших частинах переносять комунікації – газопровід та кабельні мережі зв’язку. 

Нова дорога з’єднає Запорізьку трасу Н-08 з Південним мостом. Транзитний транспорт рухатиметься поза межами Дніпра. 

Об’єкт входить до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook