ГоловнаCуспільство

Понад 29 тис мешканців Дніпропетровщини записалися на вакцинацію від COVID-19

Понад 29 тис мешканців Дніпропетровщини записалися на вакцинацію від COVID-19

На вакцинацію від коронавірусу можна записатися онлайн або телефоном. В чергу на щеплення вже стали понад 29 тис мешканців Дніпропетровщини. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації. 

«Щеплення від COVID-19 добровільне. Записатися в чергу можна зручно і швидко. Онлайн або телефоном», – зазначили в департаменті. 

Перший спосіб – зайти на портал «Дія» або авторизуватися у мобільному додатку «Дія 2.0». Там обрати розділ «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19». Зазначити сферу діяльності та бажане місце щеплення. Далі – чекати запрошення на вакцинацію.

Другий спосіб – зателефонувати до національного контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19. Назвати оператору Реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта. Обрати місце вакцинації і чекати на запрошення. 

Записатися на щеплення можна і у сімейного лікаря або в реєстратурі амбулаторії. 

«На щеплення не потрібно записуватися медикам, освітянам, соцпрацівникам. Мешканцям інтернатів та будинків для літніх людей, військовим. Працівникам Нацполіції та Нацгвардії, рятувальникам, прикордонникам», – наголосили в департаменті. 

Фахівці пояснили: ці категорії людей вакцинують організовано за планом щеплень. 

На Дніпропетровщині від COVID-19 вже вакцинували майже 21 тис людей. Більшість з них – медики. 

Напомним, за минувшие сутки выявили 13 276 инфицированных COVID-19 украинцев

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook